Δυναμικό ξεκίνημα του Βαγγέλη Χουσελά στον γενέθλιο τόπο του

Σε ιδιαίτερα οικείο κλίμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη πρώτη του επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ» κ. Βαγγέλη Χουσελά, στο Ψάρι Κορινθίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων, όντας βαθύς γνώστης της αυτοδιοίκησης, κατάφερε εξ αρχής να μιλήσει  στο θυμικό των συμπατριωτών του με ιδιαίτερη άνεση και απέδειξε ότι μπορεί να σκύψει πάνω στα δίκαια και χρονίζοντα προβλήματά τους, δημιουργώντας  προϋποθέσεις για  διεκδίκηση λύσεων.

Ο  κ. Χουσελάς στάθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού και της περιοχής της Στυμφαλίας και δεσμεύτηκε ότι ως δημοτική αρχή θα ιδρύσει Δημοτικό Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα έχει γεωπόνους και τεχνοκράτες μόνο για τις ανάγκες των αγροτικών τοπικών κοινοτήτων.

Στη συνέχεια ανέλυσε την δυνατότητα ένταξης της περιοχής σε τουριστικούς οδηγούς ώστε το χωριό να αποκτήσει επισκεψιμότητα   και να μπορέσει να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “μια περιοχή που χαρακτηρίστηκε «Τοσκάνη» πριν από δύο χρόνια , από τον διάσημο τούρκο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ (που διέμεινε μια εβδομάδα στο χωριό) , είναι ντροπή σήμερα να μην έχει νερό ούτε για ύδρευση ούτε για άρδευση όταν οι πηγές τις Στυμφαλίας απέχουν πέντε χιλιόμετρα από το χωριό και υδροδοτούν την Κόρινθο και όχι μόνο”.

Κλείνοντας την ομιλία του ,ο κ. Χουσελάς στάθηκε και στον θεσμικό τρόπο λειτουργίας της Τ.Α. και είπε χαρακτηριστικά πως “το νέο μοντέλο λειτουργίας της θα στηρίζεται στα ανταποδοτικά…” και ” η Τ.Α. εάν δεν αντιδράσουμε θα χάσει τον κοινωνικό της και δημόσιο χαρακτήρα”.

Συμπερασματικά ,ο κ. Χουσελας  μας έδειξε χθες ότι σ’ αυτή αυτή την προεκλογική περίοδο  θα ακολουθήσει έναν άλλο αυτοδιοικητικό δρόμο  που δεν μοιάζει  σε τίποτα με το  “απολιτίκ” των ανθυποψηφιων του, που κολλάει παντού…

Αυτό και μόνο το γεγονός τον καθιστά τον άλλο πόλο  στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του Δήμου Σικυωνίων και σίγουρα έχει το πολιτικό του ενδιαφέρον.

** Να σημειώσουμε ότι στο τέλος της ομιλίας του  ο κ. Χουσελάς ανακοίνωσε τα ονόματα επτά υποψηφίων του κεντρικού ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων :

Ηλίας  Ζάρκος  (καρδιολόγος)
Αλέξης Ζαφείρης (οικονομολόγος – επιχειρηματίας )
Μήνα Παπαγεωργίου (ιδιωτική υπάλληλος)
Θέμης Σουλαντίκας (οδοντίατρος)
Δημήτρης Τζαβέλας (δικηγόρος)
Βασίλης Τσεκούρας   (συνταξιούχος)
Ανδρέας Χρόνης  (πολιτικός μηχανικός)

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*