Δρομολογείται η κατασκευή του δρόμου Νεμέα – Κιάτο

Δρομολογείται η κατασκευή του δρόμου Νεμέα – Κιάτο

Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα, 17 Ιουνίου, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας για το δρόμο Νεμέα – Κιάτο και διαπίστωσαν το κοινό ενδιαφέρον για έναν οδικό άξονα μεγάλης οικονομικής, τουριστικής και αναπτυξιακής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό το έργο να προχωρήσει στο πρώτο στάδιο υλοποίησής του, δηλαδή αυτό της Προμελέτης.

Με την ολοκλήρωση της προμελέτης θα οριστικοποιηθεί η νέα χάραξη και θα γίνει δυνατή η δημοπράτηση οριστικής μελέτης, έτσι ώστε το έργο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Οι δύο δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος  και Νεμέας  Κώστας Φρούσιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, γιατί ένα πάγιο αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, βρίσκει επιτέλους το δρόμο προς την υλοποίηση.

Ευχαρίστησαν από κοινού τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την άψογη συνεργασία στη δρομολόγηση του νέου οδικού άξονα Νεμέας – Κιάτου όσο και σε όλα τα θέματα που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος.

Google+ Linkedin