Δούλοι του 21ου αιώνα…

Δούλοι του 21ου αιώνα…

Ο χιονιάς πλήττει την Αττική, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την αναλγησία της τάξης των αφεντικών, που βάζουν πάνω από όλα το κέρδος χωρίς να σκέφτονται τη ζωή των διανομέων.

Το διαδίκτυο και τα social media γεμίζουν από τραγικές εικόνες, με τους διανομείς να ρίχνονται στο μεροκάματο του θανάτου, προσπαθώντας να υπερνικήσουν τις αντίξοες συνθήκες: ολισθηροί δρόμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση που μετατρέπεια πολλούς δρόμους σε παγοδρόμιο.

Το portal του 902 δημοσίευσε φωτογραφία από το “εργατικό ατύχημα” ενός διανομέα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Ακόμα πιο τραγικές είναι οι περιπτώσεις που έρχονται στο φως από αναρτήσεις και καταγγελίες στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μάχη που δίνει ένας διανομέας στον δρόμο, που έχει σκεπαστεί από χιόνι και είναι πρακτικά απροσπέλαστος. Ο διανομέας αδυνατεί να ελέγξει τη μηχανή και η διαδρομή του θυμίζει πατινάζ, μόνο που εν προκειμένω, κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι…

https://twitter.com/i/status/1361417648207093761

Μια άλλη αντίστοιχη περίπτωση, δείχνει ότι πολλοί διανομείς αναγκάζονται να μετακινούν με τα χέρια το μηχανάκι, για να μην πέσουν και τραυματιστούν!

Αφού λοιπόν τα μηχανάκια είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διανομέων, τα αφεντικά βρήκαν τη λύση και τους στέλνουν πεζούς (!), να τρέχουν μες στο χιόνι για να παραδώσουν τις παραγγελίες!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό για την απελπισία στην οποία βρίσκονται εργαζόμενοι και την αναλγησία της εργοδοσίας.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει καταγγελθεί πολλές φορές για τις συνθήκες γαλέρας, και είναι μία από τις χειρότερες περιπτώσεις, αφού στα χαρτιά δεν έχει υπαλλήλους, αλλά… “συνεργάτες”, δηλαδή εργαζόμενους με μπλοκάκι, που στην πράξη δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Η τάξη των εκμεταλλευτών δείχνει με τον πιο εμφατικό, ανατριχιαστικό τρόπο πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα κέρδη της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για αυτό. Ακόμα και να θάψει τους υπαλλήλους της στο χιόνι.

Πηγή: Κατιούσα

Google+ Linkedin