Διαψεύδουν τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ περί έναρξης συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Διαψεύδουν τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ περί έναρξης συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν την ανακοίνωση του Γενικου Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg περί έναρξης συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας , στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση.

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρουν διπλωματικές πηγές. «Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γγ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», τονίζουν οι διπλωματικές πηγές.

Η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η δήλωση του Jens Stoltenberg , είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ και στην οποία αναφέρει επί λέξη:

«Μετά τις συνομιλίες μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ, για να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς για την στρατιωτική αποκλιμάκωση για να μειωθεί ο κίνδυνος συμβάντων και ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις σε θέματα που άπτονται στην συλλογική μας ασφάλεια. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους συμμάχους που ανησυχούν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στις εντάσεις, στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Google+ Linkedin