Δεν τους βγαίνει τίποτα…| Άλλα κόλπα και υπεκφυγές από τους «εκπρόθεσμους » του Επιμελητηρίου!

Δεν τους βγαίνει τίποτα…| Άλλα κόλπα και υπεκφυγές από τους  «εκπρόθεσμους » του Επιμελητηρίου!
«Όταν πάρεις φόρα, φόρα κατηφόρα ο Θεός ο ίδιος δεν σε σταματά», λένε οι στίχοι του Μανώλη του Ρασούλη  και ο αξέχαστος τραγουδοποιός μάλλον είχε δίκιο. Η ζωή έχει αποδείξει πως στην κατηφόρα δεν υπάρχει σταμάτημα. Πας μέχρι να πιάσεις πάτο….
Ποιός όμως είναι ο πάτος για τα «εκπρόθεσμα» μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κορινθίας;
Εξαρτάται από την «μεγαλοστομία» που ξεστομίζουν κάθε φορά είτε μπροστά σε «πληρωμένες» κάμερες ως «αποσμητικό» του υποτιθέμενου «αξιακού φορτίου» της επιμελητηριακής τους διαδρομής , είτε όταν σε συνεντεύξεις Τύπου κάνουν λόγο για « καθρεφτάκια που πουλάνε τα Επιμελητήρια σε ιθαγενείς » , είτε ακόμη και όταν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ποιούν την νήσσαν σαν «κότες τρίλιρες και μακροπουπουλάτες» !
Η ρεβανσιστική αποχαλίνωση που εμφανίζουν όλο αυτό το διάστημα αναμφίβολα δείχνει το πραγματικό τους πρόσωπο , που αντανακλάται τόσο στην ευθυνοφοβία τους να σταθούν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης και του τύπου όσο και στις εχθρικές διαθέσεις που επιδεικνύουν απέναντι σε όσους υπερασπίζονται τη δημοκρατική και κρυστάλλινη λειτουργεία που θα έπρεπε να συνεχίσει να έχει τόσο το Επιμελητήριο Κορινθίας όσο και  η Αναπτυξιακή του εταιρεία.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την προηγούμενη βδομάδα , τα «εκπρόθεσμα» μέλη της Διοικητικής Επιτροπής,  μας προσκάλεσαν – προκάλεσαν να παραβρεθούμε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου,  προκειμένου να καταθέσουμε αναλυτικά τα όσα αναφέραμε σχετικά με την οσμή σκανδάλου που – κατά την εκτίμησή μας – αναδύεται από τον αδιαφανή τρόπο που διαχειρίστηκαν την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην 85η ΔΕΘ και στις παράλληλες εκδηλώσεις της.
Δεσμεύτηκαν μάλιστα , δια στόματος  του Α’  Αντιπροέδρου Σωτήρη Μουρίκη, ότι εκεί –  παρουσία και των 21 μελών – θα μας δώσουν και επίσημες απαντήσεις σχετικά με τις  «σκανδαλώδεις» ανάθεσης που συνήψαν με την εταιρεία από την Τρίπολη.
Όμως κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο…μέχρι την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου!
Οι «μεγαλοστομίες»  περί άλλου – δημοκρατικού – ύφους που ακούστηκαν  στην συνέντευξη Τύπου πήγαν περίπατο. Απεδείχθη ότι όλο αυτό το κακοστημένο σόου του κ. Μουρίκη περί «δημοκρατίας» δεν ήταν τίποτα άλλο από μια θρασύδηλη υπεκφυγή , που θα μπορούσε να συνδυάζεται σταθερά μόνο ως φροντιστηριακή εκπαίδευση «Πρότυπης Μακιαβελικής Παιδείας» , για τις μαθησιακές δυσκολίες που ενδεχομένως έχουν οι «φιλικές μονταζιέρες» της τηλεοπτικής του «προαγωγού» !

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα τόσο από την  συνέντευξη Τύπου των εκπρόθεσμων της Διοικητικής Επιτροπής όσο και από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου:

O tempora, o mores!
Οι «εκπρόθεσμοι» της Διοικητικής Επιτροπής έπιασαν πάτο  και ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου,στον Οικονομικό Απολογισμό για την  συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 85η ΔΕΘ.
Και εδώ αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο αμοραλισμός του κ. Λουζιώτη , ως τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς ,δυστυχώς είναι πιο επικίνδυνος και από τον Covid-19. Δεν σηκώνει εμβολιασμό, δεν καταπολεμείται με τίποτα…
Ο λαλίστατος πρόεδρος της Αναπτυξιακής , ενδεχομένως από κεκτημένη ταχύτητα ή «άγνοια κινδύνου» παραδέχθηκε μπροστά στις κάμερες ότι έκαναν «τριγωνικές συναλλαγές» με τον πάροχο υποστηρικτικών υπηρεσιών, στην 85η ΔΕΘ , που μαθηματικά λειτούργησαν σε βάρος του ταμειακού αποθέματος του Επιμελητηρίου Κορινθίας!

Φρέσκο πράμα που σαλεύει και το μουστερή γυρεύει…
Προφανώς  οι «τριγωνικές συναλλαγές» από μόνες τους δεν είναι παράνομες ως πράξεις, αλλά καθίστανται σκανδαλώδεις όταν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στα κακώς εννοούμενα συμφέροντα της Αναπτυξιακής και στα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Αυτό το λέμε γιατί όπως προκύπτει και από το video της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου· ο «ανάδοχος»  της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη , με την σύμφωνη γνώμη – απόφαση του κ. Λουζιώτη και της εφήμερης παρέας του, μεταπώλησε στο Επιμελητήριο Κορινθίας προσφερόμενες υπηρεσίες αξίας 3.720 € , που «αγόρασε» από τους «μεσάζωντες» της  Αναπτυξιακής!

Γιατί άραγε αυτές οι υπηρεσίες των 3.720 € δεν προσφέρθηκαν από τους «νταραβεριτζήδες του μαγαζιού » της Αναπτυξιακής απευθείας στο Επιμελητήριο (;) , στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν συνυπογράψει από τον περασμένο Μάη ή έστω με την χρέωση ισόποσου τιμολογίου παροχής υπηρεσιών;

Γνωρίζεται  κύριε Επόπτη επί των Οικονομικών ότι η περί ης ο λόγος συμφωνία λέει ότι:« η συμβαλλόμενη, Αναπτυξιακή, υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες της στο Επιμελητήριο Κορινθίας με συνέπεια και επιμέλεια. Οφείλει δε, να αποφεύγει κάθε σύγκρουση ανάμεσα σε εταιρικά της συμφέροντα και στα συμφέροντα του Επιμελητηρίου» ;

Θέλουμε να πιστεύουμε  κύριε Καϊλάνη ότι δεν έχετε ειδική μαθησιακή δυσκολία επί των επιμελητηριακών θεμάτων..και προφανώς αντιλαμβάνεσαι ότι η «ανάδοχος»  εταιρεία καρπώθηκε ακούραστα την υπεραξία  των υποτιθέμενων υπηρεσιών της Αναπτυξιακής και στη συνέχεια τις μεταπούλησε με εργολαβικό κέρδος στο  Επιμελητήριο Κορινθίας , στην υγειά των κορόϊδων!!!
Βεβαίως, όσο και να θέλει ο κάθε εγκάθετος «ηγεμόνας» της Αναπτυξιακής και οι «κλακαδόροι» συνοδοιπόροι του να αυτοαποκαλούνται «πλειοψηφία», το Επιμελητήριο Κορινθίας δεν είναι μαγαζάκι τους…
Ας αφήσουν λοιπόν  τα “ζαβαρακατρανέμια” και την ανάξια σχολιασμού «Κουκουλάκεια ανοητολογία» που αναμηρυκάζουν συνεχώς στις «πληρωμένες» κάμερες και ας δώσουν απαντήσεις στο· ποιος  αποτυχημένος εκθεσιάρχης του παρελθόντος τους «έψησε» να δώσουν πάνω απο 18.000 ευρώ στους παλαιούς του «γνώριμους» , για παροχή σχεδόν ανύπαρκτων υπηρεσιών στην ΔΕΘ ,ενώ άλλα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου δαπάνησαν περί τα 3.000 ευρώ για την δική τους αξιοπρεπέστατη συμμετοχή;
Ότι και να κάνουν όμως αποκαλύφθηκαν…

Από ‘δω και πέρα…θέλουν δεν θέλουν θα αναγκαστούν να δώσουν απαντήσεις στον αντιδήμαρχο Κορινθίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου , Δημήτρη Μπίτζιο, που επισταμένα ζητούσε  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να αναγνωστεί η υπ΄ αριθμ 1565/6-9-2021 απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής ,  για την απευθείας ανάθεση μιας αχρείαστης ημερίδας , που στοίχισε 10.500 ευρώ με παρόντες είκοσι πέντε νοματαίους!

 

Αλλά και στους Κορίνθιους επιχειρηματίες , οι «εκπρόθεσμοι»  της Διοικητικής Επιτροπής θα αναγκαστούν να δώσουν απαντήσεις·  γιατί έγιναν «βαποράκια » του κάθε αποτυχημένου εκθεσιάρχη του παρελθόντος ,σε βάρος φυσικά των συμφερόντων του Επιμελητηρίου;
Ο καιρός γαρ εγγύς…
Google+ Linkedin