Δίκη Χρυσής Αυγής: Ντοκουμέντο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ερωτήματα για την παρουσία των αστυνομικών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ντοκουμέντο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ερωτήματα για την παρουσία των αστυνομικών

Παρουσιάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια Κορυδαλλού, η μελέτη της Forensic Architecture, η οποία παρήγαγε ψηφιακή απεικόνιση των κινήσεων των Χρυσαυγιτών και των αστυνομικών δυνάμεων, πριν και κατά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 κι ενώ σε λίγο συμπληρώνεται μια πενταετία.

Η μελέτη ανατέθηκε στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, και είχε ως σκοπό την εκ νέου εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Από το οπτικοακουστικό υλικό, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Οι οκτώ αστυνομικοί  ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση, την στιγμή που πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος.

Google+ Linkedin