Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού

Με την ήδη υπάρχουσα σύνθεση θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση του καταδικασθέντα Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου.

Την απόρριψη της αίτησης είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία θα αγορεύσει αύριο επί των ποινών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από τρίωρη διάσκεψη, η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ούτε και στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, στους καταδικασμένους για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους δράστες της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν μόνο σε 4 από τους πρώην χρυσαυγίτες  βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: τους Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Google+ Linkedin