Δήμος Σικυωνίων : Ψήφισμα ενάντια στην αυταρχική κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων

Δήμος Σικυωνίων : Ψήφισμα ενάντια στην αυταρχική κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων

Κατά πλειοψηφία πέρασε σήμερα 16 Νοέμβρη το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων , ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η αυταρχική όσο και αντισυνταγματική κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων.

Με το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης συμπαρατάχθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΟΣ” Βαγγέλης Χουσελάς , η παράταξη «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του κ. Μάρκου Λέγγα , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Αντώνης Κατσιμπούλας  , ο αντιδήμαρχος  Βασίλης Δομετίου και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας – πλην των …λοιπών ¨αξιωματούχων” αντιδημάρχων του Σταματόπουλου !

Ως αναμένετο,κατά του ψηφίσματος τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Δημήτρης Παπαγεωργίου και η παράταξη «ΑΝΑ. ΔΗ.ΣΙ» του προσφάτως προαχθέντα σε αντιδήμαρχο Κώστα Σαρχάνη.

Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το ακόλουθο:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».

Google+ Linkedin