Δήμος Σικυωνίων : Μείωση έως και 20% των δημοτικών τελών

Στον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών προχώρησε ο δήμος Σικυωνίων, εφαρμόζοντας νέους συντελεστές ενιαίου ανταποδοτικού τέλους Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού. Οι νέοι συντελεστές αντίθετα από τη γενική πρακτική των αυξήσεων, προβλέπουν μειώσεις στα δημοτικά  τέλη που αγγίζουν και το 20% στην πλειοψηφία των κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα για την Κοινότητα Κιάτου τα δημοτικά τέλη μειώνονται κατά 15% περίπου, το ίδιο και στην Δ.Ε. Φενεού (15%) ενώ στη Δ.Ε. Στυμφαλίας η μείωση φτάνει το 20%. Στις κοινότητες Μεγάλου Βάλτου, Μικρού Βάλτου, Λαλιωτίου και Σουλίου οι μειώσεις ξεπερνούν το 12%, ενώ για τις κοινότητες Διμηνιού, Πασίου, Μουλκίου και Αρχαίας Σικυώνος τα δημοτικά τέλη αυξάνονται κατά 4% περίπου. Τέλος, αύξηση της τάξης του 18% παρατηρείται και στην Κοινότητα Κάτω Διμηνιού.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «η επαναδιαμόρφωση των συντελεστών είναι μια κίνηση εστιασμένη στην καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των δημοτικών τελών στις κοινότητες του δήμου Σικυωνίων. Σε αντίθεση με τους περισσότερους δήμους, που προχωρούν σε αύξηση των δημοτικών τελών τους, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ισορροπήσουμε με γενναίες μειώσεις τα δημοτικά τέλη και αυτό αποτελεί απόρροια της ορθολογικής και συνετής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου μας, τα τελευταία έτη».

Google+ Linkedin