Γόντικας: «Μία απο τα ίδια η περιφερειακή αρχή Νίκα»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας διατυπώνοντας συμπεράσματα από τη συμπλήρωση εξαμήνου διαχείρισης από τη «νέα» Περιφερειακή Αρχή.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5_Rb6EXbGJ0[/embedyt]

“Συμπληρώθηκε ένα εξάμηνο Διοίκησης από τη «νέα» Περιφερειακή Αρχή Νίκα, ικανό να τεκμηριώσει και στον πλέον δύσπιστο, ότι έχουμε μια από τα ίδια. 

Ψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα, το σχέδιο τουριστικής προβολής, το μεταναστευτικό κ.α. που κινούνται στην ίδια ρότα με τα πεπραγμένα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής. 

Στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη Πελοπόννησο ειδικά στους τομείς ενέργειας, τουρισμού και αγροτοδιατροφικού τομέα και παντελής έλλειψη έργων που προστατεύουν τη ζωή και το βιός των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι τα έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. 

Αρκεί το έργο παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο, όπου η «νέα» Περιφερειακή Αρχή πατώντας στα βήματα της προηγούμενης ολοκληρώνει το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων αρκεί για να το τεκμηριώσει. 

Στις κρίσιμες αποφάσεις στο ΠεΣυ υπήρξε στήριξη-υπερψήφιση από τις δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στην Οικονομική Επιτροπή ήταν ομόφωνες οι αποφάσεις στο 99,9% των περιπτώσεων. 

Original και imitation Νεοδημοκράτες-Συριζαίοι και Πασόκοι στη Οικονομική Επιτροπή, παρόλο που έχουν πλειοψηφία οι ορίτζιναλ της ΝΔ, υπερψηφίζουν τις αποφάσεις από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Η μόνη διαφοροποίηση οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν πλέον τις υποθέσεις. 

Τα αρχικά τζαρτζαρίσματα των «ανταρτών» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντικαθίστανται από την υπεύθυνη-προγραμματική αντιπολίτευση, τις εποικοδομητικές προτάσεις-επισημάνσεις ειδικά της παράταξης Τατούλη, γι΄αυτό και ο Περιφερειάρχης σε τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δήλωσε με νόημα προς αυτούς ότι «τα μηνύματα ελήφθησαν και θα αποκωδικοποιηθούν». Μιλάμε πλέον για πλήρη «γείωση των πρώην και των νυν».

Οι κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

  • φέραμε στο ΠεΣυ οξυμένα προβλήματα όπως την παντελή έλλειψη σχεδίων αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, την άθλια κατάσταση στο οδικό δίκτυο, την ανάγκη αρδευτικών έργων κλπ.
  • απαιτήσαμε να αυξηθούν τα κονδύλια για τη δακοκτονία, την μεταφορά των μαθητών, να πάρουν προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης.
  • προβάλλαμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στη Περιφέρεια, όπου είδαμε από κοινού οι παρατάξεις Νίκα-Τατούλη να καταψηφίζουν αιτήματα των εργαζόμενων.  
  • φέραμε για συζήτηση αρκετά αμαρτωλά έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, όπως τη παράκαμψη των Βουτιάνων, το δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι, Ρωμανός-Γαργαλιάνοι, το αποχετευτικό του Κρανιδίου, το λιμάνι στο Βραχάτι, πεπραγμένα της Πελοπόννησος ΑΕ κ.α. αποκαλύπτοντας την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των προηγούμενων από τη «νέα» Περιφερειακή Αρχή.

Δεν πέσαμε στο πειρασμό για αντί Νίκα ή αντί Τατούλη μέτωπο, όπως έκαναν άλλοι αριστεροί προοδευτικοί ή imitasion αντάρτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Ήμασταν και θα είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στο ΠεΣυ. 

  • θα αποκαλύπτουμε και θα αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική, που υλοποιείται και μέσα από την Περιφέρεια.
  • θα βάζουμε για συζήτηση και θα απαιτούμε λύσεις στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.”
Google+ Linkedin