Για να μην ξεχνιόμαστε…

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών μετά από πολυετή ακροαματική διαδικασία και αξιοποιώντας τα αποδεικτικά στοιχεία (όγκου 2 τεραμπάιτ) διατύπωσε τη δικανική του κρίση για τον πραγματικό χαρακτήρα  του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή , αποδίδοντάς του την κατηγορία ότι ήταν και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση .-

Στ’ αλήθεια, από πότε είχαμε οι περισσότεροι να ακούσουμε μια τόσο καλή είδηση;

Σίγουρα  το μήνυμα του δικαστηρίου έχει τη δική του αυταξία και αποτέλεσε μια σπάνια περίπτωση εναρμόνισης ανάμεσα στη δικαιοσύνη και το λαϊκό αίσθημα.Ακόμα και αν σε κάποιους  ναζιφασίστες αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου “σύννομου βίου” και αποφύγουν τη φυλακή , δεν αλλάζει το ότι :

Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”  ΗΤΑΝ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ .-

Ωστόσο  δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι όλα τέλειωσαν, καθώς το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού ακόμα υπάρχει  στην κοινωνία  και διαχέεται είτε μέσα από τις ακροδεξιές ιδέες ξοφλημένων νεοναζί  είτε από κάποιους  που τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σαν “ευυπόληπτοι πολίτες” και δεν μπορούν εύκολα να θεωρηθούν ακροδεξιοί…Σαν τέτοιους (ευυπόληπτους πολίτες) μας υποχρεώνουν να τους υιοθετήσουμε και ενίοτε ζητούν και την ψήφο μας σε αυτοδιοικητικές , επιμελητηριακές ή άλλες εκλογές.

Κι είναι όλοι κι όλοι – πρωταγωνιστές και κομπάρσοι – μια χούφτα νοματαίοι…

Μαζί με τα δημοσιογραφικά  «τάγματα υπεράσπισης» της Κορινθίας , που στο κοντινό παρελθόν είχαν αναγάγει σε τρόπο ζωής το να χαριεντίζονται με τον Μπούκουρα και μετά… με απύθμενη ελαφρότητα, εξαιτίας του ότι μάλλον στερούνται αυτεπίγνωσης, είχαν το θράσος να αυτοεπαινούνται  ότι καλέστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής γιατί η δικογραφία εναντίον του νεοναζί  πρώην βουλευτή στηρίχθηκε στο δικό τους ρεπορτάζ.

Και βεβαίως αφού καλέστηκαν…ανέλαβαν το δημοσιογραφικό ξέπλυμα του Μπούκουρα (στους 90 βαθμούς). Διαβάστε την κατάθεση του μάρτυρα Ευθυμίου Τσαρμπού.

Αυτός  ,λοιπόν , είναι ο κύκλος. Ο κύκλος των “ευυπόληπτων πολιτών” που διακρίθηκαν για τις ποικίλες «προσφορές» τους προς τον χρυσαυγιτισμό και σήμερα εξακολουθούν να έχουν δημόσιο λόγο και καμουφλαρισμένα συνεχίζουν να χειραγωγούν τη σκέψη και τα συναισθήματα αφελών πολιτών…ταΐζοντάς τους εθνικιστικό και κατά περίπτωση θρησκευτικό φανατισμό , που αναπαράγεται μέσα από ηλίθιες «ψηφιακές πλατείες» των social media.

Και για να μην ξεχνιόμαστε…ας θυμηθούμε κάποια video από τα έργα και τις ημέρες του νεοναζί  πρώην βουλευτή Κορινθίας και όποιος κατάλαβε..κατάλαβε.

Google+ Linkedin