Γιατί ο υπ. δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου παρέδωσε χθες βράδυ …απλά μαθήματα τραμπούκικης ιστορίας !

Μπορεί οι καρναβαλικές  εκδηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί ,από την δημοτική αρχή,να πραγματοποιηθούν στους δρόμους του Κιάτου,η μεγάλη όμως … καρναβαλική «παράσταση» παίχτηκε χθες το βράδυ ,από τους επίδοξους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου,στους διαδρομους του Δημαρχείου,με αποτέλεσμα να διακοπεί και το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο,πριν καν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μπει στα θέματα ημερήσιας διάταξης !

Στην παράσταση ” Απλά μαθήματα τραμπούκικης  ιστορίας” τον πρωταγωνιστικό ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”  είχε ο εκκολαπτόμενος  αυτοδιοικητικός  Δημήτρης Παπαγεωργίου,που ,παρότι είναι ερασιτέχνης, με το πηγαίο “ταλέντο βλακείας” που διαθέτει μας έδειξε  ότι σίγουρα  θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στα επόμενα “Χρυσά Βατόμουρα” ! 

Το σενάριο  ήταν αντάξιο μιας ερασιτεχνικής Γκαιμπελικής σχολής , που φαίνεται ότι όσο προχωράμε προς τις εκλογές θα ξεδιπλώνεται  ¨φασόν¨τόσο από τον νεαρό Αθηναίο δικηγόρο Δημήτρη όσο και από τον εντολοδότη του Μάρκο ,σε μια προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα που δείχνει ότι σ’ αυτές τις εκλογές και τους δυο θα τους ξεχάσει και η μάνα τους…

Να σημειώσουμε επίσης ότι το στημένο σόου , που όπως φαίνεται και στο video διαδραματίστηκε στους διαδρόμους του Δημαρχείου , ήταν μια παραγωγή της επικοινωνιακής ομάδας του εκλεκτού της  Bayer, που καλύφθηκε και αναπαράχθηκε  διαδικτυακά σε χρόνο dt  από τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Ηλέκτρα,που ειρήσθω εν παρόδω είναι και ο μοναδικός  χορηγός επικοινωνίας της αβάφτιστης δημοτικής παράταξης του κ. Παπαγεωργίου,που ωστόσο…έχει “νονό” !

Το story της χθεσινοβραδινής υπόθεσης :

Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με το προ ημερησίας θέμα “ενημέρωση για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την κατάρρευση της γέφυρας στον Όλβιο ποταμό, που συνδέει την ανατολική με τη δυτική πλευρά, από Μεσινό προς Αρχαία Φενεό – Λίμνη Δόξα”. 

Ο λόγος δόθηκε στους καθ΄υλην αρμόδιους αντιδημάρχους ,στους πολίτες του Φενεού και σε όποιον άλλο τυχόν ήθελε να τοποθετηθεί και ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με την τοποθέτηση του δημάρχου. 

Σε όλη την διάρκεια της συζήτησης παρόντες ήσαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παπαγεωργίου,Λέγγας και Σαρχάνης που για τους δικούς του λόγους ο καθένας επέλεξαν να μην τοποθετηθούν.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ολιγόλεπτο διάλειμμα για να επανέλθει με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κατά την διάρκεια του διαλείμματος ,σε πηγαδάκι στους διαδρόμους του κτηρίου,ο κ. Λέγγας ρώτησε ανακριτικά τον δήμαρχο αν ο δρόμος Λαύκας-Διάσελο Καστανιάς  είναι έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και έλαβε την απάντηση ότι ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Σταματόπουλου.Η πληρωμένη απάντηση συνοδεύτηκε και από την εύλογη απορία γιατί ο κ. Λέγγας  δεν υπέβαλε την συγκεκριμένη ερώτησή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου,κατά την διάρκεια της προ ημερήσιας συζήτηση.

Ο κ. Λέγγας δεν έδωσε προσωρινά συνέχεια  γιατί  ήξερε ότι το ερώτημά του δεν είχε να κάνει με κάποια απορία ουσίας,αλλά προφανώς έγινε στο συγκεκριμένο χώρο για να δώσει ιδιαίτερο focus στην παρουσία του – Εξού και οι ετοιμοπόλεμες κάμερες…στο διάδρομο !

Όμως,τι σκαρφίστηκε στη συνέχεια το δολοπλόκο επιχειρηματικό πνεύμα του Μάρκου ;

Απασφάλισε τον “εντολοδέκτη”  του και ο νεαρός Δημητράκης σε ρόλο ¨πρόθυμου χαμάλη” μας έδειξε πως σε αλήστου μνήμης εποχές οι  «κένταυροι» και οι «rangers» φόρεσαν κοστούμια και παρέδιδαν…απλά μαθήματα τραμπούκικης νεοδημοκρατικής ιστορίας !

Εδώ γεννώνται τα εξής ερωτήματα :

Πως και έναντι ποιου τιμήματος προσωπικής,πολιτικής  και επιστημονικής αξιοπρέπειας ο φέρελπις νομικός  απαίτησε πεισματικά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αφήσει να εξελιχθεί μια ατέρμονη  διαλογική αντιπαράθεση,προκειμένου να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο πολιτικό status του πελάτη του ;

Ο Δημητράκης ,ως πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου,επί δημαρχίας του Κώστα Λέγγα,ακόμα δεν έχει κατανοήσει  τις θεμελιώδης αρχές λειτουργίας ενός  δημοτικού συμβουλίου ,που ρητά αναφέρουν ότι : «οι διαλογικές συζητήσεις δεν επιτρέπονται»;

Ο Δημητράκης  ως μάχιμος  δικηγόρος ,που διατείνεται ότι είναι,γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αγορεύσει  υπέρ του εντολοδότη του, μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ;

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λέγγας και Παπαγεωργίου ακόμα δεν έμαθαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του Δήμου και όχι υποκατάστατο του εκάστοτε δημάρχου, που υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του συλλογικού οργάνου ;

Αυτοί οι άνθρωποι που σε μια  επίδειξη υποκρισίας και κουτοπονηριάς διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις δήθεν  αντιδημοκρατικές λειτουργίες του Σταματόπουλου δεν γνωρίζουν ότι το “μπλοκάρισμα” της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά Συνταγματική εκτροπή ;

Προς τι λοιπόν οι… κοκορομαχίες και το μπαχαλάκικο ρεσιτάλ με φράσεις όπως: “φέρε την αστυνομία”…”εσένα θα πάνε μέσα”…”εγώ είμαι δικηγόρος” κ.λ.π.

 Ώπα ρε Δημητράκη…πάτα και λίγο γη !

Βεβαίως ,όσο και αν ο κ. Παπαγεωργίου και ο εντολοδότης του μασκαρεύονται… οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων  κρίση έχουν και προπάντων δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Google+ Linkedin