Βρετανία: Ένας μήνας lockdown για πέντε μέρες Χριστούγεννα

Βρετανία: Ένας μήνας lockdown για πέντε μέρες Χριστούγεννα

Με την προοπτική σχεδόν ενός μήνα lockdown βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο εάν χαλαρώσει τα μέτρα για πέντε ημέρες, ώστε οι οικογένειες να κάνουν Χριστούγεννα μαζί.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είπε ότι για κάθε μία ημέρα χαλάρωσης των μέτρων θα πρέπει να εφαρμοστούν πέντε μέρες περιορισμών, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις μετρήσεις που έχει κάνει η Ομάδα Επιστημονικών Συμβούλων για Επείγοντα (SAGE).

Σε συνέντευξη τύπου της Ντάουνιγκ Στριτ για την πορεία της πανδημίας η δρ. Σούζαν Χόπκινς ερωτώμενη απάντησε ότι ελπίζει η κυβέρνηση να επιτρέψει τον συγχρωτισμό νοικοκυριών για τα Χριστούγεννα. Αυτό έγινε μετά από αναφορές στον βρετανικό Τύπο ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται χαλάρωση των μέτρων για τρεις με πέντε μέρες τα Χριστούγεννα.

Όμως τα σύστημα τριών επιπέδων για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύει θα πρέπει να γίνει ισχυρότερο, είπε η δρ. Χόπκινς και η κυβέρνηση θα πρέπει να δει “πώς θα διαμορφωθούν τα επίπεδα μετά το λοκντάουν στις 2 Δεκεμβρίου”.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκαν 19.069 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και άλλοι 529 θάνατοι με το σύνολο τώρα να ανέρχεται στις 53.274 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα αφού βρέθηκε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, αλλά βρέθηκε αρνητικός στο τεστ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του σε δημοσιογράφους.

Σήμερα Τετάρτη συμμετείχε στην Βουλή για τις καθιερωμένες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό μέσω βίντεο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Google+ Linkedin