Βλάσης Τσιώτος : «Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ… ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ »

Βλάσης Τσιώτος : «Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ… ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ »

Στοιχεία από τον χαρακτήρα του Πινόκιο επικαλείται ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , Βλάσης Τσιώτος , για να καταδείξει πόσο η τράπεζα Πειραιώς είναι επιρρεπής στα ψέματα και ταυτόχρονα με  έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας «αδειάζει» τον τοπικό βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό και όσους από την δημοτική μειοψηφία παρασύρθηκαν σε βιαστικές εκτιμήσεις σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή του λουκέτου της εν λόγω τράπεζας στο Δερβένι.

Τις τελευταίες μέρες η αποχώρηση της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ από το Δερβένι έχει ενεργοποιήσει δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και βιαστική κριτική σχετικά με την δυσμενή για την περιοχή κατάληξη του θέματος.

Τοπικά μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση κατηγορούν τους τοπικούς βουλευτές της κυβέρνησης και την Δημοτική Αρχή για αργά ανακλαστικά και καθυστερημένες κινήσεις αποτροπής της κατάστασης.

Η κριτική αυτή δεν γνωρίζει τι προηγήθηκε και ποιες κινήσεις έγιναν από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, προκειμένου να προετοιμαστούμε αλλά και να αποφύγουμε το αναπόφευκτο. Οι κινήσεις αυτές δεν έγιναν γνωστές αφού η δημοτική αντιπολίτευση δεν θέλησε να ενημερωθεί για το θέμα, θεωρώντας προφανώς ότι η ενημέρωση αυτή ήταν μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να βρει συνέταιρους στο πολιτικό κόστος, κάτι εντελώς εσφαλμένο.

Η Δημοτική Αρχή από τον περασμένο μήνα, ανησυχώντας για το θέμα βρισκόταν σε συνεργασία και επαφή με τους κυβερνητικούς βουλευτές ώστε να υπάρχει πληροφόρηση και έγκαιρη προειδοποίηση. Δυστυχώς όλοι μας παραπληροφορηθήκαμε καθώς η τράπεζα μέχρι την τελευταία στιγμή άλλα έλεγε,άλλα εννοούσε και άλλα τελικώς έκανε.

Έτσι μέσα στον Μάιο ο υφυπουργός κ.Χρίστος Δήμας επανειλημμένα ήρθε σε επαφή με την τράπεζα, παίρνοντας καθησυχαστικές για την λειτουργία της απαντήσεις. Πήρε την διαβεβαίωση ότι το κατάστημα δεν κλείνει.

Ο βουλευτής κ.Νίκος Ταγαράς σε επαφές του με το τραπεζικό ίδρυμα, αποκόμισε παρόμοιες ψευδείς διαβεβαιώσεις.

Αλλά και κατά την διάρκεια του Ιουνίου το θεατρικό συνεχίστηκε, καθώς στις 2 Ιουνίου η βουλευτής κ.Μαριλένα Σούκουλη ερωτά γραπτώς την τράπεζα για τις προθέσεις της σε σχέση με το κατάστημα Δερβενίου. Στις 11 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη, μία μόλις μέρα πριν ανακοινώσει την αποχώρησή της, η τράπεζα απαντά γραπτώς ότι η αναστολή λειτουργίας είναι προσωρινή λόγω της πανδημίας.

Την επόμενη μέρα η τράπεζα κλείνει!

Η ανακοίνωση αποχώρησης έγινε γνωστή στην Δημοτική Αρχή την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 16.00. Αμέσως ζητήσαμε συνάντηση με την διοίκηση της τράπεζας, η οποία όπως μας διαβεβαίωσαν θα γινόταν άμεσα. Τόσο άμεσα που ακόμη και σήμερα περιμένουμε παρά τις συνεχείς πιέσεις!

Έτσι φτάσαμε στην σημερινή μέρα που συνεργεία ήρθαν για να ολοκληρώσουν την διακοπή λειτουργίας, αυτής που η τράπεζα την προηγούμενη Πέμπτη διαβεβαίωνε ότι θα ήταν προσωρινή!

Αυτή ήταν η ιστορία ψεύδους και εμπαιγμού, μια σύγχρονη παραλλαγή της ιστορίας του Πινόκιο. Βασική διαφορά ότι αυτό που μεγαλώνει με κάθε ψεύδος είναι η αγανάκτηση μας.

Google+ Linkedin