Βασίλης Μούτσογλου – «Τέλος χρόνου» (Πολιτικό μυθιστόρημα)

Βασίλης Μούτσογλου – «Τέλος χρόνου» (Πολιτικό μυθιστόρημα)

Το «Τέλος χρόνου» αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα, κοινωνικό, πολιτικό, ιστορικό, ψυχολογικό και αστυνομικό.

Ο κεντρικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος, φοιτητής του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης, είναι αντιμέτωπος με την αστυνομία η οποία τον θεωρεί εξτρεμιστικό στοιχείο της Αριστεράς, ενώ παρασύρεται από τη δίνη που προκαλεί η εκδίωξη των Ελλήνων από την Πόλη το διάστημα μεταξύ 1955-1975.
Βιογραφικό
Ο Βασίλης Μούτσογλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου, του Πολυτεχνείου Κωνσταντινουπόλεως (Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός), της Παντείου Α.Σ.Π.Ε. (Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών) και του Κέντρου Διπλωματικών Σπουδών του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Βασίλειος Μούτσογλου έχει ακολουθήσει διπλωματική σταδιοδρομία και είναι Πρέσβης ε.τ.

Εξέδωσε τα βιβλία: «Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης 1821-1923» (εκδ. Παπαζήση, 1998), «Η Τουρκία στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» (εκδ. Παπαζήση, 2000), «Η βαλκανική παράμετρος» (εκδ. Παπαζήση, 2002), «Η αραβική ανατροπή: Η ανοιξιάτικη καταιγίδα του Αραβικού Κόσμου» (εκδ. Παπαζήση, 2014), «Τα κριτήρια στην διεθνή πολιτική» (εκδ. Παπαζήση, 2015), «Τουρκία: Η προσωπικότητα του κράτους» (εκδ. Bookstars, 2016), «Τέλος χρόνου» (εκδ. Τσουκάτου, 2021).

Google+ Linkedin