Βαγγέλης Χουσελάς : Δεν ερχόμαστε από το πουθενά ξαφνικά ως σωτήρες με δώρα…

Με ζωντανό λόγο και οδηγό την εμπειρία των κινημάτων της πόλης,ο Βαγγέλης Χουσελάς διατυπώνει το δικό του ΟΧΙ απέναντι στις “Ουράνιες” δυνάμεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, στην αποστέρηση πληροφόρησης,στις  κλειστές πόρτες και στην τεμπέλικη αντιγραφή-επικόλληση των αναλώσιμων προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης την μέρα των εκλογών.

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο κ. Χουσελάς έχει επιλέξει έναν άλλο αυτοδιοικητικό δρόμο…«ανάποδο» για τα δεδομένα των άλλων δημοτικών παρατάξεων και σίγουρα θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον ένα στρογγυλό τραπέζι με τους ανθυποψηφίους του .

Το ζητούμενο όμως είναι ποιος αντέχει ένα ζωντανό διάλογο με τον Βαγγέλη και την βάσανο των ερωτήσεων ;

Όπως είπαμε ο επικεφαλής της  Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων το παει «ανάποδα» σ’  αυτές τις εκλογές και κατά πως φαίνονται τα πράγματα ο συνδυασμός του δεν είναι σπορά της Τύχης, αλλά ώριμη ανάγκη της κοινωνίας του Δήμου Σικυωνίων.

Διαβάστε τις θέσεις του επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων

-Εμείς ως δημοτική ομάδα ερχόμαστε να μοιραστούμε , να συνδέσουμε και να βαθύνουμε τις επεξεργασίες και τις προτάσεις των πολλών απέναντι στην τοπική η κεντρική εξουσία.

Πορευόμαστε χωρίς αποκλεισμούς αλλά με βάση ένα κοινό πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο στην κατεύθυνση της χειραφέτησης του πολίτη.

Είμαστε απέναντι στην ανάθεση την αποστέρηση πληροφόρησης και τις κλειστές πόρτες.

Το όποιο δημαρχοκεντρικό μοντέλο έχει από πολλού ξεπεραστεί. Οι πολλοί σίγουρα ξέρουν κάτι παραπάνω από τον ένα.

Εμείς πιστεύουμε πως η ενότητα των ανταγωνιστικών δυνάμεων και των κινημάτων είναι ο δρόμος για να επιστρέψει το θάρρος  στους από κάτω ,(τον απλό κόσμο) την ώρα που ο κατακερματισμός , ο εκφασισμός, η ματαίωση και η αποδοχή των χαμηλών προσδοκιών τείνει να γίνει η πραγματικότητα.

Δεν θεωρούμε για τους εαυτούς μας ότι έχουμε την μία και μοναδική σωστή λύση επί παντός επιστητού, αλλά προσπαθούμε να μάθουμε από τα κινήματα και τις πρωτοβουλίες των πολιτών.

Η όποια αλλαγή στο δήμο θέλουμε να ξεκινήσει από τις γειτονιές μας , την πόλη μας τα χωριά μας. Αναζητούμε συνάντηση με πολλούς και πολλές να δημιουργήσουμε τον κοινό χρόνο και τόπο, πράγματα που σήμερα στην κοινωνία μας μοιάζουν ως  «πολυτέλεια».

Προχωράμε κάνοντας συμμαχίες με δημόσιο ανοιχτό διάλογο  που διευρύνει την συμμετοχή συνδημοτών μας , και όχι με μονολόγους. Δεν ζητάμε οπαδούς για την υλοποίηση του μοναδικού άριστου προγράμματός μας. Η εποχή μπροστά ο αρχηγός και πίσω οι σκύλοι δεν έχει υπάρξει ποτέ για εμάς. Η συγκρότηση του σχήματός μας έγινε μέσα από ανοιχτές δημόσιες δημοκρατικές διαδικασίες βάσης , πράγμα μάλλον ασυνήθιστο για τα δεδομένα κάποιων δημοτικών παρατάξεων που για κάθε κίνησή τους χρειάζονται ειδικό επικοινωνιολόγο…

Σε αυτή την διαδρομή μας διαμορφώνουμε τις θέσεις μας με σκέψη , κόπο και χρόνο, όχι με αντιγραφή –επικόλληση μεγάλων προγραμμάτων που υπόσχονται τα πάντα.

Ερχόμαστε σήμερα στον Σικυώνιο πολίτη με προίκα κοινωνικούς αγώνες και συμμετοχές σε ότι συλλογικό έχει συμβεί στον δήμο , έχουμε αποκτήσει συλλογική μνήμη και δράση , έχουμε διαμορφώσει συλλογικό ασυνείδητο δράσης και αγώνων.

Δεν ερχόμαστε από το πουθενά ξαφνικά ως σωτήρες με δώρα…

Ερχόμαστε για να μείνουμε και να μην αυτοκαταργηθούμε την επομένη των εκλογών , ανεξαρτήτως αποτελέσματος και οικονομικής δαπάνης… για εμάς ο δήμος δεν είναι ούτε επένδυση ούτε επιχείρηση , για εμάς ο δήμος είναι η ίδια μας η ζωή το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων

  Βαγγέλης Χουσελάς

Υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων

Google+ Linkedin