Αυτό κι αν είναι κωλοτούμπα !!
Το “εκτρωματικό” νομοσχέδιο που έπρεπε άμεσα να αποσυρθεί, όπως έλεγε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ στις 5/12/2014, μετατράπηκε ως διά μαγείας τα ξημερώματα – με 263 “ΝΑΙ” και 63 “ΟΧΙ” – σε “ένα ακόμα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης”…!
Ο λόγος για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων – “φωτιά” για τη συμφωνία – 3ο Μνημόνιο.
Να υπογραμμίσουμε ότι τα βασικά άρθρα αυτού του νομοσχεδίου ,που υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποδοκιμαστεί σε πανελλαδικό δημοψήφισμα από το 93% του δικηγορικού σώματος αλλά και από το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας,γιατί πλήττουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών τόσο στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης όσο και στην διαδικασία των πλειστηριασμών ακινήτων.
Από το “εκτρωματικό” νομοσχέδιο που καταψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ και την Χ.Α. αποστάσεις κράτησαν με διαφόρους τρόπους και 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,μεταξύ των οποίων και οι Κορίνθιοι βουλευτές Γιώργος Ψυχογιός και Φάνης Κουρεμπές που δήλωσαν «Παρών» στο άρθρο ένα του νομοσχεδίου. Σε ότι αφορά την Μαρία Θελερίτη ,όπως αναμενόταν παραμένει σταθερή στο “ΝΑΙ σε ολα” …
Πλέον στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν δεδομένοι (;) μόνο 121 βουλευτές και με δεδομένη την επισημοποίηση του διαζυγίου της Αριστερής Πλατφόρμας με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών και οι εκλογές είναι πιο κοντά από ποτέ…
Δείτε ποιες διαφοροποιήσεις υπήρξαν στο ΣΥΡΙΖΑ:
Ψήφισαν «όχι»: Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β΄Πειραιώς), Στάθης Λεουτσάκος (Α΄Πειραιώς), Ζήσης Ζάννας (Πιερίας),Κωνσταντίνος Δελημήτρος (Μαγνησίας),Αγλαΐα Κυρίτση (Επικρατείας), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄Αθηνών), Νάντια Βαλαβάνη (Β΄Αθηνών), Δημήτρης Στρατούλης (Β΄Αθηνών), Κώστας Ησυχος (Β΄Αθηνών), Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδος), Κων/νος Ζαχαρίας (Αρκαδίας) -Ψήφισε «όχι» και «παρών» στο άρθρο 2, Ελένη Σωτηρίου (Αττικής), Βασίλειος Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας), Αθανάσιος Σκούμας (Βοιωτίας), Θωμάς Κώτσιας (Ευρυτανίας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας), Μιχαήλ Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α΄Θεσσαλονίκης), Ιωάννα Γαϊτάνη (Α΄Θεσσαλονίκης), Ευαγγελία Αμμανατίδου (Β΄Θεσσαλονίκης), Ηλίας Ιωαννίδης (Καβάλας), Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς), Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης), Ευγενία Ουζουνίδου (Κοζάνης), Ιωάννης Ζερδελής (Λέσβου), Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας), Ελένη Ψαρέα (Μεσσηνίας), Βασίλειος Κυριακάκης (Φθιώτιδος), Αλεξάνδρα Τσανάκα (Καβάλας) «παρών» στο 2ο άρθρο.
«Παρών» ψήφισαν: Ηρώ Διώτη (Λαρίσης), Βασιλική Λέβα (Φθιώτιδας), Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης (Λασιθίου), Κασιμάτη Νίνα, Τζήκα -Κωστοπούλου Δανάη (Μαγνησίας).
«Παρών» στο άρθρο ένα δήλωσαν οι βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου (Β’ Αθηνών), Χρήστος Καραγιαννίδης(Δράμας), Αννέτα Καββαδία(Β’ Αθηνών) και οι δικοί μας Γιώργος Ψυχογιός και Φάνης Κουρεμπές.
Στις διαφοροποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται η Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, η οποία αυτή τη φορά δήλωσε «παρών» – από το «ναι» στην προηγούμενη ψηφοφορία.
Ομοίως έπραξε και η Νίνα Κασιμάτη, ενώ η Αλεξάνδρα Τσανάκα από απούσα, επέλεξε τον δρόμο της καταψήφισης.
Οι διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη ψηφοφορία: ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης μετακινήθηκε από το «όχι» στο «ναι» αλλά και οι βουλευτές Β.Κατριβάνου, Χ.Καραγιαννίδης, Δ. Μπαξεβανάκης και Ν.Μιχαλάκης «μετατοπίστηκαν» από το «παρών» της προηγούμενης Τετάρτης στο «ναι».
Αναλόγως και ο Μ. Δερμιτζάκης προτίμησε το «παρών» από το «όχι» της περασμένης εβδομάδας.