Αυτός είναι ο «χρυσαλήτης» συνταξιούχος αστυνομικός που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον γυμναστή στους Αμπελόκηπους

Εν ψυχρώ εκτέλεσε ο «χρυσαλήτης»  συνταξιούχος αστυνομικός τον γυμναστή. Οραματιζόταν “Τάγματα Ασφαλείας” στον Μελιγαλά, ενώ είχε πολιτευτεί με την Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012

Ο φερόμενος ως δράστης Φώτης Μπέλλος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου ο φερόμενος ως δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας,που έγινε  το απόγευμα της Παρασκευής στους Αμπελόκηπους, είναι ο  απόστρατος  αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία,Φώτης Μπέλλος.Ο συνταξιούχος αστυνομικός,που  υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, μεταξύ άλλων, φέρεται να ήταν και υπεύθυνος ασφαλείας του Εφετείου Αθηνών !

Ο δράστης ,τον οποίον είδαν περίοικοι και κατέθεσαν γι αυτόν στην Αστυνομία, αποστρατεύτηκε τα τέλη του 2007 ,με τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. 

Θύμα του «χρυσαλήτη »  δολοφόνου είναι ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι αφορμές για το φονικό ήταν δύο:

Πρώτον, η… αθυροστομία του δράστη. Υπάρχουν μαρτυρίες πως ο «χρυσαλήτης»,συνταξιούχος αστυνομικός,έκανε πολύ συχνά σεξιστικά σχόλια για γυναίκες που πήγαιναν στο γυμναστήριο ιδιοκτησίας του θύματος. Ως αποτέλεσμα, ο τελευταίος να του έχει απαγορεύσει την είσοδο. Αυτό ήταν το πρώτο σημείο τριβής.

Το δεύτερο ήταν οι κάμερες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει το θύμα στο μπαλκόνι του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης τον απειλούσε πως θα καταστρέψει το αυτοκίνητό του και γι’ αυτό εγκατέστησε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.Αυτό όμως εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τον χρυσαλητη…που απειλούσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει… big brother την πολυκατοικία !!

Ο Φώτης Μπέλλος,συνοδευόμενος από συγγενείς του παραδόθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης παρέδωσε και το όπλο του φόνου.

Προτελευταίος από αριστερά ο Φ. Μπέλλος

Η χρυσαλήτικη δράση του Φώτη  Μπέλλου ήταν γνωστή από το 2012 ,όταν είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής,στη  Μεσσηνία.Το καλοκαίρι του 2012, ως υποψήφιος βουλευτής τότε, είχε εκδώσει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε τοπικά μέσα,καλώντας στην σύσταση “Ταγμάτων Ασφαλείας”!

 Η ανακοίνωσή του ανέφερε : “Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων. Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση”. 

Με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση,ο ταξίαρχος του νομού Μεσσηνίας είχε δηλώσει ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. 

Την ίδια όμως περίοδο σε άρθρο μίσους σε τοπική εφημερίδα, ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων»

Φυσικά αυτό το ποινικά κολάσιμο άρθρο μίσους κάποιοι έκαναν πως δεν το διάβασαν… και ο «χρυσαλήτης» , συνταξιούχος αστυνομικός ,εξακολούθησε να παίρνει τον μισθό του και να κάνει ότι γουστάρει…Τυχαίο; Δέν νομίζω!

Προφανώς,θα ήταν ευχής έργο αν στην Ελληνική Αστυνομία η περίπτωση του Φώτη Μπέλλου αποτελούσε την μοναδική εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…η πικρή αλήθεια όμως λέει ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…Δεν θα σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο. Παραθέτουμε μόνο (ΕΔΩ) την «διάγνωση» που έκανε ο Κλεάνθης Γρίβας για την ψυχοσύνθεση των «μπάτσων»,που αν τύχει να είναι και « χρυσαλήτες»,τότε …καλά ξεμπερδέματα…

Google+ Linkedin