Αυστρία: Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» μετατρέπει ολόκληρη τη Βιέννη σε μια σκηνή

Αυστρία: Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» μετατρέπει ολόκληρη τη Βιέννη σε μια σκηνή

Συνολικά 2.000 καλλιτέχνες, σε 800 εκδηλώσεις, σε 25 σημεία της πόλης, θα μετατρέψουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ολόκληρη την αυστριακή πρωτεύουσα σε μία σκηνή, στο πλαίσιο του «Βιεννέζικου Καλοκαιριού 2020».

Τα προγράμματα, με δωρεάν είσοδο, θα παρουσιάζονται από Πέμπτη ως Κυριακή, στους πολλούς χώρους που προσφέρει η πόλη και που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και τα όσα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν ακόμη, αυτούς τους δύο μήνες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020″, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Δήμου Βιέννης, θα προσφέρει όλο το φάσμα του πολιτιστικού τοπίου: Μουσική, από ποπ έως κλασική, χορός και παράσταση, θέατρο, αναγνώσεις, καμπαρέ, νέο τσίρκο, θέατρο φιγούρας και αντικειμένου, μεταναστευτική τέχνη, ενώ παιδικό και νεανικό θέατρο θα παρουσιάζεται επίσης σε ορισμένες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ανάλογα με την τοποθεσία της εκδήλωσης, θα υπάρχει μέγιστο όριο για τον αριθμό των επισκεπτών, προκειμένου να είναι σε θέση να εγγυηθούν τα γνωστά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, ειδικά την ελάχιστη απόσταση μεταξύ του κοινού.

«Δίνουμε εδώ σκόπιμα ένα μήνυμα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 η Βιέννη αναβιώνει την πολιτιστική ζωή στην πόλη», τονίζει ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ.

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού Βερόνικα Κάουπ-Χάσλερ επισημαίνει ότι «ως πρώην διευθύντρια των Φεστιβάλ της Βιέννης, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο σχεδιασμός ενός προγράμματος αυτού του μεγέθους μέσα σε λίγες εβδομάδες είναι πραγματικά αδύνατος. Η Βιέννη το καθιστά δυνατό, και αυτό καθιστά την πόλη μοναδική διεθνώς».

Google+ Linkedin