Αστυνομικό πογκρόμ κατά οικογένειας στα Σεπόλια – Καρδιακή προσβολή υπέστη ο πατέρας

Αστυνομικό πογκρόμ κατά οικογένειας στα Σεπόλια – Καρδιακή προσβολή υπέστη ο πατέρας

Η ασυδοσία, η βαρβαρότητα της Αστυνομίας των Μητσοτάκη – Χρυσοχοϊδη, πέρα από κάθε όριο…

Πραγματικό πογκρόμ πραγματοποίησε η αστυνομία με τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Σεπόλια, στον απόηχο του αστυνομικού αυταρχισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά την διάλυση της τοπικής συγκέντρωσης διαδηλωτών στον σταθμό Λαρίσης, οι αστυνομικοί αφού έκαναν ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, επιτέθηκαν σε πολίτες ενώ ξυλοκόπησαν έναν διαδηλωτή και την οικογένειά του, στην είσοδο της πολυκατοικίας του σπιτιού τους!

Ο πατέρας υπέστη έμφραγμα

Ο πατέρας του διαδηλωτή υπέστη καρδιακή προσβολή με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος από άντρες της αστυνομίας!

Την ίδια στιγμή, που ο πατέρας νοσηλεύεται με καρδιολογικά προβλήματα κι ενώ η σύζυγός του υπέστη σωματική βία, ο 20χρονος διαδηλωτής κρατείται στη ΓΑΔΑ και η αδερφή του στο ΑΤ Κολωνού. Μάλιστα, οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν και φίλους του διαδηλωτή οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη επίθεση στην οικογένεια.

Τι καταγγέλλει η δικηγόρος, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου

Αυτόπτρια μάρτυρας στα γεγονότα δηλώνει η δικηγόρος, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, η οποία καταγγέλλει: «Ήμουνα μάρτυρας πράγματι στην όλη διαδικασία της σκληρής και βάναυσης επίθεσης της ΕΛ.ΑΣ σε άοπλους ανθρώπους, πολίτες και μάλιστα μεταξύ αυτών σε έναν πατέρα, που ήρθε στα Α.Τ. Σεπολίων να δει τον γιο του, ο οποίος μόλις είχε συλληφθεί. Ερχόταν για να δει αν και τι κατηγορίες θα του απαγγελθούν, μόλις είχε προσαχθεί για την ακρίβεια.»

Προσθέτει ότι «από την όλη διαδικασία έχουν υπάρξει τρεις προσαγωγές που μάλλον έχουν γίνει συλλήψεις, είμαστε τώρα στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας στην Κυψέλη για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Και δεύτερον η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ο ίδιος ο πατέρας του πρώτου προσαχθέντος κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Αυτήν τη στιγμή γνωρίζω ότι έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό κι από εκεί μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι είναι μέσα φρουρούμενος και ο εφημερέυων γιατρός απουσιάζει. Γιατί δεν ντρέπονται αυτοί οι άνθρωποι, που έφεραν σε αυτήν την κατάσταση μία ολόκληρη οικογένεια, γιατί συνέλαβαν στη συνέχεια και την αδερφή του πρώτου προσαχθέντος. Και οδήγησαν τον πατέρα του στον Ευαγγελισμό! Γιατί αυτό είναι αυτήν τη στιγμή το ελληνικό κράτος, έχει αστυνομία μέσα στα νοσοκομεία και όχι γιατρούς!»

Το σκηνικό έξω από τα Σεπόλια ήταν απαράδεκτο, δεν αφήσαν ούτε δικηγόρους να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τι κάνει η Αστυνομία με τις παράνομες συλλήψεις. Και η Αστυνομία μπήκε μπροστά μας και μάλιστα επιχείρησε να μας πάρει και τους αριθμούς μητρώου ώστε να μας κάνει μήνυση για παρακόληση αστυνομικού έργου! Όταν οι ίδιοι παρακωλύουν το δικό μας το λειτούργημα και παρναομούν αδιαλείπτως με απόπειρες ανθρωποκτονίας, απέναντι σε ανθρώπους αόπλους, ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να πάρουν τώρα θέση όλοι γι αυτό που συμβαίνει».

Google+ Linkedin