Απόστολος Παπαφωτίου : Η πολιτική διαίρεση της κοινωνίας αποτελεί επιθυμία  και όνειρο του Βορίδη

Απόστολος Παπαφωτίου : Η πολιτική διαίρεση της κοινωνίας αποτελεί επιθυμία  και όνειρο του Βορίδη

Με άρθρο που δημοσιεύει  στο προσωπικό του ιστολόγιο ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου καταδικάζει μετά βδελυγμίας την ρητορική μίσους και διχόνοιας που προσπαθεί να νομιμοποιήσει ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκης Βορίδης,δείχνοντας έτσι το νέο πνεύμα του παλαιο- κομματικού κράτους που επιβάλλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

“Και ποιους να διορίζαμε δηλαδή; Τους ξένους;” Μάκης Βορίδης Υπουργός

Αξιωματική φράση που βρίσκει συστηματικά εφαρμογή στο νέο επιτελικό κράτος των 51 !!! Υπουργών της Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Βορίδης, νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με λόγια «τσεκουράτα» και κυνικές δηλώσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων, γεμάτος από έπαρση, προκαλεί την κοινωνία. Αντί να υπηρετήσει το δύσκολο Υπουργείο που του ανετέθη, αντί να εργασθεί να το κατανοήσει – μιας και κατά δήλωση του έχει άγνοια για τα θέματα της γεωργίας – γυρίζει από τηλεόραση σε τηλεόραση, Urbs et Orbis, για να παρουσιάσει αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει, να εκφράζει το μίσος και τη μισαλλοδοξία, να διχάζει την κοινωνία, να χωρίζει τους πολίτες με μια ρητορική μίσους και διχόνοιας που προσπαθεί να τη νομιμοποιήσει.

Έτσι η Ελλάδα χωρίζεται σε 1/3 δικούς μας και σε 2/3 ξένους. Φαίνεται ότι η διαίρεση αυτή αποτελεί την επιθυμία και το όνειρο του κ. Βοριδη.

Και από το 1/3 των δικών μας ανασύρονται από τη κομματική δεξαμενή, επιλέγονται κατά κανόνα και προτίμηση πωρωμένα κομματικά στελέχη ασχέτως αξίας και προσόντων για να καταλάβουν κρατικές θέσεις, όλες έμμισθες με παχουλούς μισθούς, ως προικολήπτες και ως ανταπόδοση της υποταγής τους στον Αρχηγό. Ένα πολυπληθές, άσχετο, ανεπαρκές ασυντόνιστο πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία ενός υδροκέφαλου κράτους και σίγουρα όχι των πολιτών.

Κατά τα άλλα είναι θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας με φιλελεύθερη και ακραία ιδιοκτησιακή για το κράτος αντίληψη, γνήσιοι κρατιστές, χωρίς συνήθως επαγγελματική γνώση και επάρκεια.

Το υπόλοιπο 2/3 οι ξένοι και ως ξένοι μπορούν να μένουν σε στρατόπεδα ανοικτής ή κλειστής δομής. Έχουν μόνο καθήκοντα και υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα. Εργάζονται, πληρώνουν, υπηρετούν, σαμποτάρονται, καταδιώκονται και απορρίπτονται οι διεκδικήσεις τους για οτιδήποτε έχει σχέση με την εξουσία.

Αυτή είναι η εποχή της αξιοκρατίας και των ‘Αρίστων’, κατά την οποίαν πληρώνονται γραμμάτια, γίνονται κομματικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και πραγματοποιούνται ρουσφέτια.

Είναι το νέο πνεύμα του παλαιο- κομματικού κράτους που επιβάλλει η Κυβέρνηση, λες και δεν περάσαμε κρίση και δεν περνάμε συνεχώς, λες και δεν διδαχθήκαμε τίποτε από αυτή, λες και έχουμε ως μικρή χώρα την πολυτέλεια να χωριζόμαστε, να συνθλίβεται η συνοχή, να διαλύεται η κοινωνία και να εξασφαλίζεται ο πλούτος σε ελάχιστους .

Επιστροφή στο μοντέλο διακυβέρνησης που κατέστρεψε τη χώρα και αποσύνθεσε την κοινωνία.

Με αυτό το πνεύμα που μόνο απόρριψη, περιφρόνηση και απαρέσκεια για την Πολιτική και τους πολιτικούς προκαλεί στους πολίτες δεν μπορεί η χώρα μας να πάει μπροστά, να αντιμετωπίσει τις τεράστιες απειλές και κινδύνους που είναι προ των πυλών και μας πολιορκούν.

Ο υπαρκτός, συνεχώς διογκούμενος κίνδυνος από την Ανατολή γίνεται πλέον και κίνδυνος από το Νότο, με στόχο την ίδια την χώρα και την επιβίωση μας σε ένα άξενο περιβάλλον.

Αγνοούν οι σημερινοί κρατούντες ότι κοινωνίες μοιρασμένες, διχασμένες, διαιρεμένες, απογοητευμένες και ριγμένες είναι το εύκολο θύμα για τους επιβουλείς.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Google+ Linkedin