Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο «τρίτος πόλος» στο Κιάτο!

Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο «τρίτος πόλος» στο Κιάτο!

Όπως ήταν αναμενόμενο , για τους καλά γνωρίζοντες το αυτοδιοικητικό παρασκήνιο στο Κιάτο, κλείδωσε ο «τρίτος πόλος» που θα δώσει δυναμικό και πιθανότατα αυτόνομο παρών στις επερχόμενες εκλογές στο δήμο Σικυωνίων, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kavos news στηρίζεται πάνω κάτω και πλαγίως από ένα ευρύ φάσμα παροικούντων το δημαρχείο.

Παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής αυτής της νέας δημοτικής παράταξης , το σίγουρο είναι ότι αλληλοεμπλέκει και τις δύο ιδεολογικές συντεταγμένες της απερχόμενης δημοτικής αρχής και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες θα φέρει το όνομα : ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ !

Τούτων δοθέντων, ο «τρίτος πόλος» αν κατέλθει αυτοδύναμος στις εκλογές , θα κατέλθει με το ακρωνύμιο ΦΥ.Α.Κ.Α. Σ , σήμα τον λαγό και λογότυπο την λατινική φράση “dum spiro spero” ,που αποτελεί παραφθορά των φράσεων δύο αρχαίων συγγραφέων , του Θεόκριτου και του Ρωμαίου ρήτορα Κικέρωνα, συνεπικουρικά δε και του απερχόμενου δημάρχου Σικυωνίων , Σπύρου Σταματόπουλου, που θεωρείται ιδεολογικός τους πατέρας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή του Αντίπασχα , στις 23 Απριλίου , εκτός και αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και επιταχύνει τις εξελίξεις…

Μέχρι στιγμής , τουλάχιστον , όπως έγινε ομόφωνα αποδεκτό στον «Μυστικό Δείπνο » ,που έλαβε χώρα στην ταβέρνα «7Φ» , στον Μεγάλο Βάλτο , η νέα παράταξη , εφόσον κατέβει αυτοδύναμη στις εκλογές , δεν προτίθεται να μηδενίσει το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής και του κ. Σταματόπουλου προσωπικά.

Είναι όμως αποφασισμένη να χαράξει μια διακριτά νέα πορεία με ΣΥΝΕΣΙ – όχι όμως με ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ σε πραχτικές που αμφισβητούν ευθέως  και κατά περίπτωση λοιδορούν τον λατρευτικό χαρακτήρα του «Σταματοπούλειο αποφθέγματος » , που λέει ότι: Μετά τον ΘΕΟ είμαστε ΕΜΕΙΣ!

Εξ αυτού του λόγου θεωρεί πως έχει το ηθικό χρέος να υπερασπιστεί και την ανεξίτηλη φήμη στελεχών της , που τελευταία έγινε βορά μιας οργανωμένης ομάδας αντιπολιτευόμενων πολιτών και χρειάστηκε τόσο το υψηλό επιστημονικό status του κ. Κούγια αλλά και ο πέλεκυς των 200.000 ευρώ για να …συνετιστούν!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αρχικά είχε πέσει στο τραπέζι του «Μυστικού Δείπνου » (από ανεξάρτητο/μεμονωμένο του τοπικού πολιτισμού) και το όνομα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΑΣ , με σήμα το κουνέλι και ύμνο ένα ξεχωριστό κομμάτι από το soundtrack της ταινίας «Κορίτσια στον ήλιο», το «στάσου, μύγδαλα!»…

Ωστόσο , αυτή η πρόταση δεν προχώρησε γιατί το ακρωνύμιο Δ.Α.Κ.Ο. Σ παραπέμπει στο επιζήμιο έντομο που θεωρείτε από τους σοβαρότερους εχθρούς της ελιάς και κατά συνέπεια ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθεί casus belli από τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής , όσο και αν κάποιος προσπαθήσει να τους εξηγήσει ότι αυτό στοχεύει μόνο το νεοσύστατο Θεματικό Πάρκο Ελιάς της Τ.Κ. Μποζικών, από όπου έλκει την καταγωγή του και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Πιστεύος.

Άντε…και καλό μήνα!

Google+ Linkedin