Απεργία: Βροντερό «όχι» από εργαζόμενους όλης της χώρας στο εργασιακό νομοσχέδιο

Απεργία: Βροντερό «όχι» από εργαζόμενους όλης της χώρας στο εργασιακό νομοσχέδιο

Βροντερό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είπαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη πολιτικών κομμάτων στη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ με ένα μαζικό συλλαλητήριο και πορεία ενώ ακολούθησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αντεργατικό έκτρωμα» και απαίτησαν να μην προχωρήσει η ψήφισή του στη Βουλή.

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ,ο επικεφαλής του ΜεΡα25 Γ. Βαρουφάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να αχρηστέψουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως «ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στην συνείδηση των εργαζομένων» και συνεχισε λεγοντας «τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια».

Αλέξης Τσίπρας: Ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη

«Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον φίλων του κ. Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας.
Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Πολύ σύντομα όμως ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα και θα επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Google+ Linkedin