Απεβίωσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος
Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών , στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ των Αθηνών σε ΜΕΘ , ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος (κατά κόσμον Δημήτριος Μάνταλος) γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1952 στο Νέο Ψυχικό, στην Αθήνα απο γονεις οι οποίοι κατάγονταν από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας.
Έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας από την Θεολογική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χριστιανική Φιλοσοφία και στα Παιδαγωγικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1974 από τον Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο και πρεσβύτερος στις 11 Μαρτίου 1979 Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο, λαμβάνοντας και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.
Τον Μάιο του 2002 τοποθετήθηκε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής Υπηρεσιών της.
Στις 13 Μαρτίου 2006 ορίστηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.
Στις 10 Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, με 59 ψήφους (επί 75 ψηφισάντων). Στις 15 Οκτωβρίου 2006 χειροτονήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Μητροπολίτης Κορίνθου, γενόμενος έτσι ο 89ος Επίσκοπος Κορίνθου μετά τον Απόστολο Παύλο.
Στην Κορινθία το έργο του ήταν μακρύ με οργάνωση συσσιτίων σε απόρους και άλλων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, οργάνωση κατηχητικών, διαλέξεις και ομιλίες στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ανέπτυξε επίσης πλούσιο συγγραφικό έργο.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο στις 11:00 στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κορίνθου αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος

