Αν υποψιαστώ ότι η Μαριώ η Συριζαία θα καπνίσει την περίφημη πίπα της ειρήνης…θα κόψω το κάπνισμα!!

«Καπνός» έγινε η τροπολογία –  ρουσφέτι που θα έδινε την αποκλειστική πώληση των τσιγάρων στα περίπτερα !

Η τροπολογία που υπέγραψαν 16 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ,ανάμεσά τους και η δική μας βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη,κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις», αλλά τελικά αποσύρθηκε μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις 32.000 ψιλικατζήδων όλης της χώρας !

Για ποιο λόγο έκαναν αυτό το οφσάιντ οι 16 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ; Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι έτσι θα περιοριστεί η πρόσβαση των ανηλίκων στον καπνό. Ανοησίες…Ποια είναι περισσότερα στη χώρα; Τα περίπτερα ή τα ψιλικατζίδικα; 

Στο κέντρο της Αθήνας τα περίπτερα είναι πιο πολλά από τα δένδρα. Υπάρχει, δηλαδή, περίπτωση να μην καπνίσει ο πιτσιρικάς επειδή δεν θα βρίσκει τσιγάρα στο ψιλικατζίδικο;Μα, ακόμα και αν βρίσκει,ο ισχύων νόμος απαγορεύει στον ψιλικατζή να διαθέτει προϊόντα καπνού σε ανηλίκους!

Βεβαίως  οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,που  τόσο πολύ κόπτονται  για την επικίνδυνη  σχέση των ανηλίκων με τον καπνό,μπορεί να μην κατάφεραν να περάσουν την επίμαχη  τροπολογία –  ρουσφέτι προς τους περιπτεράδες – έχουν όμως μια μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθούν στα µάτια των “ψιλικατζήδων”…ψηφοφόρων τους !

Ποια είναι αυτή η ευκαιρία ; Μα,φυσικά να απαιτήσουν την κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου, που φέρει ακριβώς τον ίδιο τίτλο και ψηφίστηκε το 2008,και μέσα στη Βουλή. 

Τι σημαίνει αυτό; Μα, να τηρηθεί το απαγορευτικό πλαίσιο πρώτα από όλους στον  συνάδελφό τους,αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας,Παύλο Πολάκη,που μέσα στη Βουλή είναι μονίμως με ένα τσιγάρο στο χέρι!

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν η Μαριώ η Συριζαία επιβάλει το «Νόμος και Τάξη» στον “άγριο” Κρητικό !!!

 

Μπορεί άραγε η  κ. Θελερίτη  να βάλει σε τάξη τον «ατίθασο» Σφακιανό ή θα αναγκαστεί (όπως και στο 3ο μνημόνιο) να καπνίσει  την περίφημη πίπα της ειρήνης…μπρος στο «τσαμπουκαλεμένο» ύφος του μαυροπουκαμισά  πολιτικού ; 

 

 

 

Εγώ πάντως,αν και του καπνιστικού αγώνα…αν υποψιαστώ ότι η Μαριώ η Συριζαία  θα καπνίσει  την περίφημη πίπα της ειρήνης…θα κόψω το κάπνισμα!!

Google+ Linkedin