Αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή

Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης, για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην ‘Αγκυρα, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτριος Βίτσας. O κ. Βίτσας εξέφρασε και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στον «φίλο ρωσικό λαό».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε, εν είδει αρχικού σχολίου, ότι «ούτως ή άλλως είναι μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Για άλλη μια φορά, η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος του τρόμου». Αλλά, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή τη στιγμή στον πανικό να γίνει σύμβουλος. Αυτό που πρέπει να πράξουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες -και από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής το πράττουν- είναι να είναι ψύχραιμες. Για να δούμε ποιες είναι οι αιτίες, ποιοι κρύβονται πίσω από τα χτυπήματα».

Καταδίκη της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα από τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο

«Καταδικάζουμε τη στυγνή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια στη γείτονα, που εντείνει την αβεβαιότητα και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα γεγονότα αυτά, καθώς αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ουσιαστικό ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Καταδικάζει τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη η Ένωση Κεντρώων

«Καταδικάζουμε την άνανδρη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα σήμερα το απόγευμα» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί.

Η Ε.Κ εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη αποσταθεροποίηση και τις επικίνδυνες τάσεις που καταγράφονται στη γειτονική Τουρκία, που, όπως επισημαίνει “δυστυχώς έχουν αντίκτυπο σε όλη την περιοχή” .

Η Ε.Κ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου διπλωμάτη, τη ρωσική κυβέρνηση και το ρωσικό λαό.

Ποτάμι:Τραγική εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Τραγική εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα η στιγμή δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που έπεσε θύμα «για ό,τι συμβαίνει στη Συρία», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι

«Το Ποτάμι βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να καταδικάσει άλλη μια φορά τις πράξεις μίσους που τίποτα άλλο δεν κατορθώνουν από το να διαιωνίζουν και να κλιμακώνουν την εχθρότητα που έχουν προκαλέσει οι εκατόμβες θυμάτων στη σπαραζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση – να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση και το οριστικό κλείσιμο του προβλήματος που με τη διαιώνισή του έχει προκαλέσει αλυσιδωτά δεινά και απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολλές χώρες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Google+ Linkedin