Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη – Παρέμβαση εισαγγελέα για το δυστύχημα

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη – Παρέμβαση εισαγγελέα για το δυστύχημα

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Μεσίστιες οι σημαίες, ακυρώνονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Στους 36 ανέρχονται πλέον σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί απανθρακωμένες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή. Οι έρευνες στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι συνεχίζονται.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τα βαγόνια μετά την σφοδρή σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Τις δραματικές σκηνές που ακολούθησαν περιγράφουν σε τηλεοπτική κάμερα διασωθέντες επιβάτες του τρένου.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από επιβάτη που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί. Σκηνές χάους και πανικού. «Βγείτε όλοι από το τρένο, όλοι έξω από τρένο!», φωνάζουν οι επιβάτες.

Google+ Linkedin