Αναλυτικά πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Αναλυτικά πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 6:00 το πρωί και για 1 μήνα ισχύουν σε όλη την επικράτεια και θα είναι ανεξάρτητα από το επίπεδο κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας κάθε περιοχής, τα λεγόμενα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Το πρώτο και σημαντικότερο από αυτά είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλη την επικράτεια.

Επίσης προβλέπεται περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί σε όλη τη χώρα.

Τηλεργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% είναι υποχρεωτική τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα , ενώ είναι υποχρεωτική πλέον η τηλεκπαίδευση  στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Από το μέτρο εξαιρούνται μόνο οι κλινικές και εργαστήρια. Επίσης σε ολόκληρη την επικράτεια απαγορεύεται το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας.

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νόμου».

Το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, τα σχολεία, η βιομηχανία, ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι τα κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα.

Τα τέσσερα επίπεδα συγχωνεύονται κατά τον ακόλουθο τρόπο:

Τα δύο πρώτα συγχωνεύονται στο επίπεδο Α. Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές
Τα δύο επόμενα επίπεδα συγχωνεύονται στο επίπεδο Β – Αυξημένου κινδύνου. Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα.

Για τον αθλητισμό

Στο επίπεδο Α στον Αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και δραστηριότητες χωρίς θεατές.

Στο επίπεδο Β στον Αθλητισμό απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός εξαιρέσεων. Επιτρέπειται μόνο ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο. Επιτρέπονται αγώνες της superleague ποδοσφαίρου, η Α1 μπάσκετ και οι ευρωπαϊκοί αγώνες όπως Champions League και Europa League.

Επιτρέπεται το τένις σε ανοιχτό χώρο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα μονομελές πλήρωμα, θαλάσσιο σκι, κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Γυμναστήρια

Αναστέλλεται η λειτουργία στο επίπεδο Β. Στο επίπεδο Α λειτουργούν με περιορισμούς.

Για τις συναθροίσεις
Στο επίπεδο Α: Μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου
Στο επίπεδο Β: Αναστολή όλων των δημόσιων συναθροίσεων στα πλαίσια του Συντάγματος

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης (αρχείο pdf)

Τα μέτρα ανά περιφέρεια (αρχείο pdf)

Google+ Linkedin