Αμετανόητος και θρασύς ο φασίστας φονιάς του Λουκμάν

«Δεν έχω σχέση με τη ΧΑ, δεν είμαι ρατσιστής […] και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε κατά την απολογία του στη δίκη για εγκληματική οργάνωση, ο Διονύσης Λιακόπουλος , ο δεύτερος καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

Όπως τόνισε, δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο εκ μέρους τους, καθώς δεν κατάλαβαν από την αρχή ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αφού, όπως είπε, «μας έβριζε στα ελληνικά». Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι προανακριτικά είχε πει πως τους έβριζε «σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε», ο Λιακόπουλος απάντησε πως αρχικά ήταν στα ελληνικά και μετά στην άγνωστη σε αυτούς γλώσσα.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=nETi0wPjptM[/embedyt]

Ο Διονύσης Λιακόπουλος είναι ένας από τους έξι τελευταίους κατηγορούμενος, που απολογούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς, αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι απολογίες ολόκληρης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ, όπως είχε διαμορφωθεί την περίοδο 2012-2013.

Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν :

«Για ακόμη μία φορά άκουσα ψέματα, αλλά ένας δολοφόνος που σκοτώνει εν ψυχρώ έναν μετανάστη δεν θα πει ποτέ την αλήθεια. Ηξερε πολύ καλά τι έκανε και γιατί το έκανε. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και το κίνητρο για τη δολοφονία του παιδιού μου ήταν ρατσιστικό, όπως αποφάσισε αμετάκλητα το δικαστήριο που δίκασε ξεχωριστά τη δολοφονία. Ομως θα ήθελα να απευθυνθώ και σε αυτούς τους δικαστές, που δικάζουν την ένταξη των δολοφόνων σε εγκληματική οργάνωση, και να ζητήσω να τους καταδικάσουν για να μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα μίσους».

Google+ Linkedin