Αλεξέι Ναβάλνι: Για ενδείξεις «δηλητηρίασης» κάνει λόγο το γερμανικό νοσοκομείο

Αλεξέι Ναβάλνι: Για ενδείξεις «δηλητηρίασης» κάνει λόγο το γερμανικό νοσοκομείο

Το γερμανικό νοσοκομείο Charite ανακοίνωσε ότι τα κλινικά ευρήματα από την εξέταση του Αλεξέι Ναβάλνι υποδεικνύουν «δηλητηρίαση», προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πολιτικός δεν κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.

Για ίχνη «δηλητηρίασης» του Αλεξέι Ναβάλνι κάνει λόγο το γερμανικό νοσοκομείο Charite σε ανακοίνωσή του για τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Το νοσοκομείο προσθέτει ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του Ναβάλνι. Ωστόσο, σημειώνει ότι ο Ρώσος πολιτικός βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως ανέφερε η κλινική, η εξέταση του Ναβάλνι που έγινε από Γερμανούς γιατρούς υποδεικνύει δηλητηρίαση με μια ουσία της ομάδας της χολινεστεράσης.

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι η θεραπεία του Ναβάλνι γίνεται με χορήγηση ατροπίνης, συμπληρώνοντας ότι τα αποτελέσματα παραμένουν αβέβαια καθώς οι μακροπρόθεσμες συνέπειες, ιδίως στο νευρικό σύστημα, δεν μπορούν να αποκλειστούν σε αυτή τη φάση.

Η κλινική προσθέτει πως η ακριβής ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση στον Ναβάλνι παραμένει άγνωστη, ενώ σε εξέλιξη είναι μια άλλη πλήρης ανάλυση.

Το ανακοινωθέν καταλήγει σημειώνοντας ότι οι γιατροί παραμένουν σε στενή επαφή με τη σύζυγο του Ναβάλνι, Γιούλια.

Διαβούλευση Ρώσων και Γερμανών γιατρών επιβεβαιώνει ότι η θεραπεία του Ναβάλνι ήταν σωστή
Οι Γερμανοί γιατροί έλαβαν όλα τα κλινικά δεδομένα σχετικά με τον Αλεξέι Ναβάλνι από τους συναδέλφους τους στο Όμσκ, ενώ η από κοινού διαβούλευση επιβεβαίωσε την εγκυρότητα της θεραπείας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας Ομσκ.

«Νωρίτερα, οι ειδικοί της εταιρείας αεροπορικών ασθενοφόρων, που έφτασαν στο Ομσκ για να μεταφέρουν τον A.A. Navalny στο Βερολίνο, έλαβαν επίσης δεδομένα απ’ όλες τις διαγνωστικές μελέτες και σε ένα κοινό ιατρικό συμβούλιο επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα των τακτικών θεραπείας που επέλεξαν οι Ρώσοι» ανέφερε το υπουργείο.

Το χρονικό της υπόθεσης με τον Αλεξέι Ναβάλνι

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης ασθένησε σε πτήση από το Τομσκ στη Μόσχα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, όπου έπεσε σε κώμα την Πέμπτη.

Οι οικείοι του ζήτησαν να μεταφερθεί σε κλινική του Βερολίνου και πριν λίγες ημέρες, ο Ναβάλνι διακομίστηκε στη Γερμανία και εισήχθη στο νοσοκομείο Charite.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι η Γερμανία χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι προτού μπορέσει να εξακριβώσει εάν δηλητηριάστηκε, όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του.

«Πολλά δεδομένα απουσιάζουν στην υπόθεση του Ναβάλνι: ιατρικά και πιθανώς εγκληματολογικά» δήλωσε ο Μάας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρέπει να περιμένουμε αυτά (σ.σ. τα δεδομένα)» πρόσθεσε.

Google+ Linkedin