Αθλιότητες αθλίων που υπηρετούν άθλιους σκοπούς….

Σε μια αψυχολόγητη και νομικά αβάσιμη κίνηση προχώρησε ο Δήμος Ιλίου… καταθέτοντας αγωγές κατά του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίλτου Πασχαλίδη,επειδή κατά τον δήμαρχο Νίκο Ζενέτο οι δυο καλλιτέχνες επιχείρησαν να του χαλάσουν τον μπερντέ των τάχα «χαρούμενων» εμποροϋπαλλήλων που μέσα στη «Λευκή Νύχτα» θα εξυπηρετούσαν «χαρούμενους» πελάτες ! 

Γι’ αυτό το λόγο τώρα καλούνται να πληρώσουν από 120.000  ευρώ έκαστος !!

Η αγωγή αποζημίωσης έχει να κάνει με την ματαιωθείσα συναυλία του περασμένου Ιουνίου,στο Ίλιον,που θα προμοτάριζε τη  «Λευκή Νύχτα» και είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Δήμου Ιλίου και της εταιρείας διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων,που είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα εκπροσώπησης των δυο καλλιτεχνών,στις κοινές καλοκαιρινές τους εμφανίσεις. 

Δηλαδή ενώ το συμφωνητικό πραγματοποίησης της συναυλίας είχε υπογραφεί μεταξύ δυο νομικών προσώπων (Δήμου & εταιρείας management καλλιτεχνών) ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος  ζητάει 240.000 ευρώ από Μικρούτσικο και  Πασχαλίδη,γιατί όπως ισχυρίζεται η εταιρία παραγωγής αυτούς υπέδειξε ως υπεύθυνους για τη μη συμμετοχή τους στη συναυλία !

Να θυμίσουμε ότι οι δυο καλλιτέχνες, μέσω της εταιρείας που τους εκπροσωπούσε, επικαλέστηκαν λόγους «πολιτικής φόρτισης», σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων και αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην συγκεκριμένη εκδήλωση,που ειρήσθω εν παρόδω:είχε προγραμματιστεί να γίνει χωρις εισιτήριο (δωρεάν),αλλά και όπως αναφέρεται  στο Δελτίο Τύπου (ΕΔΩ)  αντικαταστάθηκε εγκαίρως με την συναυλία του  Κωνσταντίνου Αργυρού. 

Να σημειώσουμε επίσης ότι το συνολικό κόστος για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτα» στο Ίλιον, με Θ. Μικρούτσικο, Μ. Πασχαλίδη κ.ά,  ήταν 19.000 ευρώ.

Mίλτος Πασχαλίδης: «Πρόκειται για θράσος που δεν έχει όρια»

«Πού ακριβώς βρίσκεται η ηθική βλάβη;» αναρωτιέται ο Μίλτος Πασχαλίδης και συνεχιζει :.«Για προφανείς ιδεολογικούς λόγους δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε μέρος σε μια εκδήλωση με αυτό το περιεχόμενο. Μάλιστα οι τοπικοί φορείς οι οποίοι μας πληροφόρησαν για το περιεχόμενο της εκδήλωσης μας είπαν επίσης ότι το ολονύχτιο άνοιγμα των καταστημάτων θα γινόταν παράτυπα, αφού σύμφωνα με όσα μας είπαν, ο Δήμος δεν είχε ζητήσει τη σχετική άδεια από την Περιφέρεια».

«Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι μέθοδος τρομοκράτησης, τσαμπουκάς και επίδειξη πυγμής σε τοπικό επίπεδο. Πρόκειται για θράσος που δεν έχει όρια. Όσο για το εξωφρενικό ποσό που μας ζητείται να καταβάλουμε, τέτοιες οικονομικές απαιτήσεις δεν τις συναντάμε ούτε σε φόνους εξ  αμελείας!»

Google+ Linkedin