«Έχουμε τα φθηνότερα τεστ στην Ευρώπη»; Άδωνις ψεύδεται live στο Mega (vid)

«Έχουμε τα φθηνότερα τεστ στην Ευρώπη»; Άδωνις ψεύδεται live στο Mega (vid)

«Έχουμε διατίμηση στο Rapid Test και στο PCR και έχουμε τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega λέγοντας χωρίς ντροπή ένα εξόφθαλμο ψέμα μέσα στον ζήλο του να δικαιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης να μην επιδοτεί τα test. Δεν πρόκειται μάλιστα για κάποια αποστροφή του λόγου του, αφού στη συνέχεια της συζήτησης επανέλαβε πως στις τιμές των τεστ «είμαστε χαμηλότερα από όλους». Δεν δίστασε να πει μάλιστα ότι ελέγχει το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο καθημερινά. Δυστυχώς όμως για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ελέγξαμε και εμείς το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο και σας αποδεικνύουμε με τέσσερα ενδεικτικά παραδείγματα διαφορετικών χωρών ότι ο Υπουργός της κυβέρνησης λέει ψέματα.

Ας δούμε πρώτα την Αυστρία. Τόσο τα Rapid όσο και τα PCR tests είναι εξ ολοκλήρου δωρεάν. Κάθε άνθρωπος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Αυστριακός ή ξένος, μπορεί να κλείσει ραντεβού και να πάει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που λέγονται Teststrasse, οι οποίοι βρίσκονται συνήθως σε πλατείες, προκειμένου να κάνει τεστ εντελώς δωρεάν. Επίσης τεστ διενεργούνται και στα φαρμακεία, όπου για τους ασφαλισμένους είναι και αυτά τελείως δωρεάν.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη πόλη συμπληρωματικά με τα παραπάνω υπάρχουν τα τεστ «alles gurgelt». Πρόκειται για μοριακά τεστ που δεν γίνονται μέσα από επίχρισμα της μύτης, αλλά μέσω του λαιμού, με γαργάρες. Οι πολίτες τα προμηθεύονται δωρεάν, προσκομίζουν το σωληνάριο με το δείγμα σε ειδικά κέντρα και μέσα στη μέρα γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο τεστ έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ιχνηλάτησης, που με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα κρατίδια της Αυστρίας.

Επομένως, ήδη αποδεικνύεται πως ο Υπουργός της κυβέρνησης είπε ψέματα. Και τώρα ας ταξιδέψουμε λίγο πιο δίπλα στη Γερμανία, για να δούμε το δεύτερο παράδειγμά μας.

Εκεί, κάθε άνθρωπος, Γερμανός ή μετανάστης, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, δικαιούται ένα δωρεάν rapid test τη μέρα. Στο Βερολίνο, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μέρη για τεστ (Testzentrum) σε κάθε γωνία και η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Το πρόγραμμα λέγεται Burgertest και βρίσκεται σε λειτουργία από τα μέσα Νοέμβρη. «Εμείς με τους φίλους μας, έχουμε πει να κάνουμε πάντα ένα πριν βγούμε. Εφόσον είναι στη γωνία, όπως πας να πάρεις το ψωμί σου πας και κάνεις και το τεστ σου. Δεν περιμένεις καθόλου. Πιο πολλά Test Center έχει, παρά ψιλικατζίδικα. Ειδικά τώρα με τα Χριστούγεννα, κάνουμε κάθε μέρα τεστ όλοι μας. Γιατί έτσι είναι σίγουρο ότι αν έχεις Covid, θα το βρεις», μας είπε ο Κωνσταντίνος που μετακόμισε στη Γερμανία και δουλεύει σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

Μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω, στη Δανία, η κατάσταση φαίνεται πως είναι και εκεί αρκετά καλύτερη από ό,τι στην Ελλάδα. Στη Σκανδιναβική χώρα οι άνθρωποι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να κάνουν δωρεάν Rapid ή PCR test. Και αυτό ισχύει για όλους, τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους. Ενώ δωρεάν τεστ κάνουν επίσης τόσο οι μετανάστες όσο και οι τουρίστες.

Πηγή: Info-war

Google+ Linkedin