«Έφυγε» ο θρύλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης

«Έφυγε» ο θρύλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης

Ο θρύλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης άφησε σήμερα τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο εκλιπών που ήταν επίτιμος πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είχε εισαχθεί τις τελευταίες ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου καθώς είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο Θεοδωρίδης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές κατάφερνε να βγει νικητής.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων.

Το 1953, όταν ήταν 18 ετών, μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και παρέμεινε στο σύλλογο ως το 1962, δηλαδή όταν αποφάσισε να αποχωρήσει. Στην καριέρα του πανηγύρισε πέντε συνεχή πρωταθλήματα στο διάστημα 1955-1959, καθώς κι άλλα τόσα Κύπελλα, ενώ φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας σε 12 αγώνες.

Ακόμη και μετά το πέρας της αθλητικής καριέρας του, πάντως, παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, τα τελευταία 20 έτη θήτευσε σε διάφορες διοικητικές θέσεις, όπως εκείνες του αντιπροέδρου και του γενικού αρχηγού, έχοντας ενεργό ρόλο στα αποδυτήρια.

Αντίο σε έναν μεγάλο Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον επίτιμο πρόεδρο της Σάββα Θεοδωρίδη με ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…

Google+ Linkedin