Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 40 ετών ο εξαιρετικός κιθαρίστας Κώστας Γεράκης

Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 40 ετών ο εξαιρετικός κιθαρίστας Κώστας Γεράκης

Σε θλίψη βυθίστηκε η ελληνική μουσική σκηνή καθώς σε ηλικία μόλις 40 ετών πέθανε ο κιθαρίστας Κώστας Γεράκης. Ο εξαιρετικός μουσικός, ο οποίος ήταν γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο Στέφανος Πάντος, φίλος του πατέρα του, Ηλία Γεράκη.
Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε τα εξής: «Κακή , πολύ κακή , απρόσμενη είδηση. Δεν αντέχεται… Έφυγε το βράδυ τα μεσάνυχτα από ανακοπή ο Κώστας Γεράκης , ο γιος του κολλητού μου συντρόφου και φίλου Ηλία Γεράκη… Δεν υπάρχουν λόγια…

«Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 40 ετών, ο εξαιρετικός κιθαρίστας Κώστας Γεράκης, γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο! Για πολλά χρόνια έπαιζε ρεμπέτικο δίπλα σε σπουδαίους μπουζουξήδες και ερμηνευτές! Χαρακτηριστική η επί μακρόν συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη! “Στελάκη άνοιξε την αγκαλιά σου. Έρχεται ο Κωστάκης το Γεράκι.

Να τον προσέχεις”, γράφει χαρακτηριστικά στην προσωπική της σελίδα στο facebook η ερμηνεύτρια, Εβελίνα Αγγέλου. “Μπορούσε ένα ρεμπέτικο να το εξελίξει με τον καλύτερο τρόπο σε μπλουζ ή και σε ροκ κομμάτι”, λένε χαρακτηριστικά οι σοκαρισμένοι από την είδηση συνεργάτες του.
Είχε καταγωγή από την Αμοργό, όπου, όποτε βρισκόταν, χάριζε υπέροχες μουσικές βραδιές στους φίλους και σε όποιον βρισκόταν στο δρόμο του!»
Καλό ταξίδι, Κώστα!»

Ποιος ήταν ο Κώστας Γεράκης

Για πολλά χρόνια ο Κώστας Γεράκης, με καταγωγή από την Αμοργό, έπαιζε ρεμπέτικο (κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο) δίπλα σε σπουδαίους μπουζουξήδες και ερμηνευτές. Είχε κάνει σπουδαίες συνεργασίες με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τη Ματούλα Ζαμάνη, ενώ είχε παίξει επί σκηνής με όλους τους μεγάλους σύγχρονούς του βιρτουόζους του μπουζουκιού. Χαρακτηριστική η επί μακρόν συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιζε με τον Θύμιο Στουραϊτη.

Η κηδεία του Κώστα Γεράκη θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 19 Ιούλη στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα πολιτικών κηδειών του Α΄ Νεκροταφείου Αθήνας.

Google+ Linkedin