Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτώβρη ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Από το 1979 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές εφημερίδες (Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος) και στο περιοδικό Επίκαιρα. Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό «Πριν» στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα «Πριν». Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: «Δίαυλος 10», «ΑΝΤ1» και «MEGA». Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ διαφωνώντας με τη συγκυβέρνηση ΝΔ/ΣΥΝ (Ενιαίος Συνασπισμός ΚΚΕ/ΕΑΡ/ΚΟΔΗΣΟ κλπ) στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ που προήλθε από την αποχώρηση ενός τμήματος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προεξάρχοντος του Γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ Γιώργου Γράψα.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Γιώργος Δελαστίκ όλα τα χρόνια της ζωής του παρέμεινε σταθερός στην ιδεολογία του ως κομμουνιστής. Λόγω της ανυποχώρητης στάσης του απολύθηκε από τις εφημερίδες Πρώτη το 1989 και Καθημερινή το 2007. Με το παράδειγμα και την ηθική του ακεραιότητα ενέπνευσε πολλούς νέους δημοσιογράφους να ακολουθήσουν το επάγγελμα της μαχόμενης δημοσιογραφίας.

Google+ Linkedin