Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Σταματόπουλος στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Σταματόπουλος στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Σταματόπουλος στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ με την ξεκάθαρη και ουσιαστική παρέμβασή του.

Ενδεικτική είναι η ατάκα του προέδρου της ΕΔΕΥΑ και δημάρχου Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, προς τον δήμαρχο Σικυωνίων:« Πρέπει να κάνεις ειδικό σεμινάριο πως πρέπει να τα παίρνεις όλα και να κλαίγεσαι!».

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης συμμετείχε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου  ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος . Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ από το Δεκέμβριο του 2019.
Στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, που προκύπτει από την παγκόσμια αύξηση των τιμών ενέργειας και το οποίο κόστος πρέπει να διευθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνει τις ΔΕΥΑ και κατ’ επέκτασιν τους δημότες.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Σικυωνίων έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, το οποίο τις ταλανίζει και δυσχεραίνει αφενός την παροχή των υπηρεσιών προς τους δημότες, αφετέρου την γρήγορη προώθηση έργων και εργασιών που είναι αναγκαία για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά για την συντήρηση και καλή λειτουργικότητα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Παράλληλα, επικέντρωσε και στο μείζον ζήτημα που ανέκυψε από την αιφνιδιαστική τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τη συγχώνευση ή και κατάργηση των ΔΕΥΑ!
Αναφορικά με τη λειτουργία των ΔΕΥΑ ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν το τεχνοκρατικό, οικονομοτεχνικό και διοικητικό πλαίσιο που απαιτείται, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις των αναγκών και καθορίζοντας τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να είναι οικονομικά υγιείς, να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, καθαρό πόσιμο νερό, στους δημότες τους.

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση του δημάρχου Σικυωνίων , Σπύρου Σταματόπουλου,στο video που ακολουθεί (από το 6:14:08)

Google+ Linkedin