Άθλια παράσταση ψευτοπατριωτισμού έστησε ο Κατσίκης των ΑΝ.ΕΛ

Πολλαπλώς «υπότροπος» άθλιας συμπεριφοράς ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης έστησε ένα ακόμη επεισόδιο στη Βουλή.

Ο “πατριωτισμός” του  Κατσίκη προσεβλήθη  οταν ο Σαμσιντίν Ιντρίσου από τη Γκάνα, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, μιλώντας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής υπαινίχθηκε ότι οι μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας δεν έχουν πάντα δίκαιη αντιμετώπιση από τις Αρχές, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα θύματα που καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους πρέπει να δικαιώνονται ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά τύπου Μανωλάδας.

Όταν η πρόεδρος της επιτροπής Αφροδίτη Σταμπουλή τον ευχαρίστησε για την τοποθέτησή του ο Κατσίκης ξεσπάθωσε « Τι τον ευχαριστείτε; Που έρχεται εδώ και βρίζει τους Έλληνες;»

Μεγαλύτερη ένταση επικράτησε όταν ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, βλέποντας τον Κωνσταντίνο Κατσίκη να αποχωρεί επικαλούμενος άλλη υποχρέωση τον ειρωνεύτηκε.

«Ευχαριστούμε για την ευγένειά σας», σχολίασε σκωπτικά ο κος Τσαρμπόπουλος, προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, που άρχισε να φωνάζει ακατάληπτα, επιδιδόμενος σε ένα παραλήρημα εν μέσω του οποίου φέρεται να είπε μεταξύ άλλων «ντροπή σας που καλείτε εδώ όλους αυτούς που βρίζουν τους Έλληνες».

Όλα αυτά συνέβησαν στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής κατά τη συζήτηση μάλιστα της ετήσιας έκθεσης του δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας.

Την ρατσιστική συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Κατσίκη καυτηρίασε ο Επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες,Γιώργος Τσαρμπόπουλος , καταλογίζοντάς του ξεκάθαρα ρατσιστικό λόγο. «Το να θεωρείς την τοποθέτηση ενός ανθρώπου, που πιθανά μάλλον να έχει υπάρξει κι ο ίδιος θύμα ρατσιστικής βίας, ως εξύβριση των Ελλήνων επειδή δεν έχει τη δική σου εθνική καταγωγή και χρώμα είναι ρατσιστικός λόγος. Κι ιδίως όταν συμβαίνει εδώ μέσα, είναι πολύ σοβαρό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγώ εδώ ήρθα μόνο για να μεταφέρω το μήνυμα των μεταναστών. Δεν ήρθα ούτε για να προσβάλω κανέναν ούτε για να συγκρίνω την Ελλάδα με την Γκάνα. Ήρθα σε αμηχανία», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Σαμσιντίν Ιντρίσου, που έγινε δέκτης των πυρών του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά…

Google+ Linkedin