Άδ. Γεωργιάδης : «Η προστασία της α’ κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία»

Νέες αποκαλύψεις, ως προς τους σχεδιασμούς για πλήρη άρση της προστασία της πρώτης κατοικίας μετά το τέλος του Απρίλη, φέρνει σχετική αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Απροκάλυπτα ισχυρίστηκε πως «προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει».

«Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπλειστηριασμού της α΄κατοικίας, δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την α’ κατοικία, γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει καμία άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η α’ κατοικία» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας λίγο αργότερα: «αν υπερασπίζεσαι (σ.σ την προστασία της α΄κατοικίας) με ένα είδος ιδεολογικής εμμονής στην πραγματικότητα θέλεις να αφήσεις άλλους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Όχι εγώ αυτό δεν το δέχομαι». [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eT6BGfA6VSo[/embedyt]

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη προετοιμάζει την κοινή γνώμη για μπαράζ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Φαίνεται  πως έχει αναλάβει αυτό το επικοινωνιακό κυβερνητικό καθήκον, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Στις 13 Γενάρη είχε δηλώσει στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ πως «το πλαίσιο απόλυτης προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα υπάρχει μετά τις 30 Απριλίου. Το λέω από σήμερα γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου».

Κοντολογίς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να «θυσιάσει» τα λαϊκά σπίτια υπέρ του νέο γύρου κερδοφορίας των τραπεζών. Άλλωστε, στο τραπέζι των επαφών με τους «θεσμούς» είναι το καθεστώς πτώχευσης των ιδιωτών, που θα ισχύσει μετά τις 30 Απρίλη, οπότε λήγει η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας έχει απομείνει.

Προωθείται ένα πλαίσιο πτώχευσης  που βασίζεται σε Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων και προβλέπετε να τεθεί σε ισχύ έως το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το σχέδιο για  την πτώχευση και των νοικοκυριών θα αντιμετωπίζει ενιαία τις οφειλές προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες  για τους φορολογούμενους και θα θέτει σκληρές προϋποθέσεις για ρύθμιση τους.

 

Google+ Linkedin