Αμαζόνιος:Αυτόχθονες της φυλής Mura μιλούν για την καταστροφή της γης τους

Μέλη της φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου Mura ορκίζονται να υπερασπιστούν τη γης τους, καθώς οι φλόγες καταπίνουν το τροπικό δάσος και πνεύμονα του πλανήτη.

Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο χάνει σταδιακά την ικανότητά του να απορροφά τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα της Γης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για να επιβραδυνθεί η ταχύτητα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Αμαζόνιος είναι το σπίτι περίπου τριών εκατομμυρίων της χλωρίδας και της πανίδας αλλά και ενός εκατομμυρίου αυτοχθόνων.

«Είναι καταστροφή», λέει στην κάμερα του BBC μέλος της φυλής Mura, «αν χρειαστεί θα αγωνιστώ και παλέψω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου», συμπληρώνει.

«Όλα αυτά τα χρόνια αντιστεκόμαστε. Όταν δημιουργήθηκε η πρόσβαση από το οδικό δίκτυο, όταν ήρθε το ρεύμα, τότε ξεκίνησε η εισβολή. Κάθε μέρα αποψιλώνουν το δάσος, κάθε μέρα κόβουν δέντρα. Στεναχωριόμαστε γιατί το δάσος πεθαίνει συνέχεια», λέει ένας άλλο μέλος της ίδιας φυλής. Και καταλήγει: «Ο κόσμος χρειάζεται τον Αμαζόνιο για την κλιματική αλλαγή. Εμείς χρειαζόμαστε το δάσος για τα παιδιά μας».

Google+ Linkedin