Skyline House: Η μονοκατοικία που “βλέπει” τον ουρανό με άλλο… μάτι

Υπάρχουν μονοκατοικίες που “κόβουν” την ανάσα με την πολυτέλειά τους. Υπάρχουν επαύλεις που θα νόμιζες ότι “πρωταγωνιστούν” μόνο σε ταινίες. Υπάρχουν βίλες που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα πιο τρελά όνειρά σου. Και έπειτα υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις σπιτιών που καταφέρνουν με τον πιο μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο να σου “κλέψουν” την καρδιά μέσα από τον καινοτόμο σχεδιασμό και την ανώτερη αισθητική τους! Και αυτά ίσως είναι τα πιο ιδιαίτερα και αξιομνημόνευτα παραδείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής!
Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το Skyline House που δημιουργήθηκε στο Oakland της California από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Terry & Terry Architecture!

Δείτε (ΕΔΩ) φωτογραφίες του Skyline House

Χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς Oakland Hills και με θέα 360 μοιρών, η εκπληκτική κατοικία μοιάζει να “αιωρείται” πάνω από την πόλη, ενώ οι μοναδικές σχεδιαστικές γραμμές που ακολουθήθηκαν κατά την κατασκευή του δημιουργούν μια ξεχωριστή συνένωση εσωτερικού και περιβάλλοντα χώρου!

Το σπίτι που “εκμεταλλεύτηκε” το κτίσμα που προϋπήρχε στο χώρο χρησιμοποίησε το βασικό “σκελετό”, ο οποίος ενισχύθηκε και εξελίχθηκε ώστε να συνδυάζει την αντοχή με την ιδιαίτερη αισθητική. Μάλιστα, λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών της περιοχής και της συγκεκριμένης τοποθεσίας, στην ανακατασκευή χρησιμοποιήθηκε μια ξεχωριστή τεχνική ενσωμάτωσης του ξύλου, που θυμίζει σωλήνα ο οποίος “περιέχει” τη μονοκατοικία εντός του, ώστε να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας στον εσωτερικό χώρο! Πέρα, όμως, από το λειτουργικό ρόλο της ξύλινης επένδυσης, το αποτέλεσμα είναι ένας breathtaking θόλος με μοναδικό flow στο χώρο!

Με άμεση θέα στη γέφυρα Golden Gate και τις νοτιοδυτικές ακτές του Oakland, το Skyline House αποτελείται από έναν ξύλινο σκελετό, που παίζει και τον “πρωταγωνιστικό” ρόλο σε όλο το αισθητικό φάσμα του interior design, προωθώντας τη φυσική αίσθηση και το “μπλέξιμο” indoor και outdoor περιβάλλοντος!

Η μονοκατοικία απαρτίζεται από δύο ορόφους, οι οποίοι “φιλοξενούν” τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, δύο καθιστικά εκ των οποίων το ένα χρησιμεύει ως media room και ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο. Ακολουθώντας την open plan διάταξη, οι μεγάλοι και ανοιχτοί χώροι “λούζονται” από το φυσικό φως, ενώ το ξύλινο deck που ξεκινά από το εσωτερικό του σπιτιού και εκτείνεται έως την εξωτερική βεράντα κάνει ακόμη πιο έντονη την αίσθηση πως οι δύο χώροι δεν ξεχωρίζουν!

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*