Εξοργιστική φιέστα Ερντογάν – Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Εξοργιστική φιέστα Ερντογάν – Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Το είπε και το έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζοντας στο “κόκκινο” τις τουρκικές προκλήσεις και την ένταση με την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Στη “μαύρη” επέτειο των 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έδωσε εντολή, αγνοώντας τους πάντες, να διαβαστεί μέσα στην Αγία Σοφία μουσουλμανική προσευχή από το κοράνι.

Στο πλαίσιο των προκλητικών εορτασμών οι οποίοι έγιναν υπό τα μέτρα αποστάσεων και περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η “σούρα του Πορθητή”, μία μουσουλμανική προσευχή αφιερωμένη στον Μωάμεθ Β’, διαβάστηκε από το εσωτερικό του μνημειώδους ναού και μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Να σημειωθεί πως ναι μεν δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάστηκε μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αυτό συνέβη ανήμερα της Άλωσης και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Μετά την ανάγνωση της προσευχής και την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβλήθηκε στο «τείχος» που είχε στηθεί η αναπαράσταση της Άλωσης.

Και αυτά ενώ πριν από το show του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα στην Αγία Σοφία, υπήρξαν οι τοξοβόλοι που έριξαν τα βέλη τους για να ξεκινήσει η εκδήλωση μισαλλοδοξίας από πλευράς των γειτόνων με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν ουρανό της Πόλης.

Google+ Linkedin