Ψυχογιός: Στηρίζουμε τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» που μένουν εκτός πινάκων στην Κορινθία

Ψυχογιός: Στηρίζουμε τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» που μένουν εκτός πινάκων στην Κορινθία

Σε επιστολή που λάβαμε από εργαζόμενες στο Βοήθεια στο Σπίτι στην Κορινθία, επισημαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αγωνία τους και η ανάγκη αποκατάστασης της  αδικίας που υφίστανται, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες θέσεις του Προγράμματος, όπως και άλλοι 162 συνάδελφοι και αυταδέλφισσες τους πανελλαδικά.

Πρόσφατα φέραμε το δίκαιο αίτημά τους στη Βουλή με την από 13/04/2022 Αναφορά μας, χωρίς καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο για όσους/ες μένουν εκτός πινάκων της Προκήρυξης 4Κ, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει για χιλιάδες εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι.

Δυστυχώς, όπως τονίζουν οι ίδιες: «Η πολυετής εμπειρία και η τεχνογνωσία, η ιδιαίτερη προσωπική σχέση με τους ωφελούμενους, η αναγνώριση της προσφοράς μας στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα κατά την διάρκεια της πανδημίας, δεν «μοριοδοτήθηκαν» αρκετά και δεν «προσμετρήθηκαν», ώστε να συμπεριληφθούμε στις μόνιμες θέσεις εργασίας».

Ζητούν, λοιπόν, την αποκατάστασή τους και την πολιτική παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους πριν αναλωθεί πολύτιμος χρόνος και χρήμα σε δικαστικές οδούς. 

Εμείς από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης μέσα κι έξω από τη Βουλή για να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή η μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν πολύ κρίσιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες της κοινωνίας. 

Google+ Linkedin