Τράμπ α τραμπαλίζομαι… ο 69χρονος “παλαβιάρης” δισεκατομμυριούχος νέος πλανητάρχης !

Τεράστιο σοκ οι εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές !
Κόντρα στην πολιτική λογική  και  τα προγνωστικά ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ έφερε τα πάνω – κάτω κι επίσημα πλέον είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Χωρίς πτυχίο, λευκοί και άνδρες οι ψηφοφόροι του 69χρονου “παλαβιάρη” δισεκατομμυριούχου,που κατάφερε να κάνει την προεκλογική περίοδο παλαβιάρικο ριάλιτι…

Βάσει των exit polls οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ φαίνεται να επαναπροσδιόρισαν δραστικά και τον τρόπο που ψηφίζουν κάποιες δημογραφικές ομάδες,το επίπεδο μόρφωσης έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές.

Ο Ντόναλντ  Τραμπ  κέρδισε τις ψήφους των λευκών Αμερικανών χωρίς πτυχίο,ενώ οι μειονότητες προτίμησαν την Χίλαρι Κλίντον. Παρόλα αυτά το επίπεδο υποστήριξής τους προς αυτήν ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν δείξει στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πριν 4 χρόνια.
Να υπογραμμίσουμε,αν αυτό λέει κάτι για την ψυχοσύνθεση των Αμερικάνων ψηφοφόρων, ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2004 μέχρι το 2015 παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC “The Apprentice” ,που κρίνει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των διαγωνιζόμενων παικτών…

Συμπερασματικά όταν το ριάλιτι συναντά  την πολιτική… είναι η καλύτερη συνταγή για κερδοφόρες «μπίζνες» !

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ (Donald John Trump, Νέα Υόρκη, 14 Ιουνίου 1946) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης,πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts.

O Ντόναλντ Τράμπ και τα ελληνικά θέματα…
Ένας από τους πέντε συμβούλους εξωτερικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ είναι και ο Ελληνοαμερικανός Γεωργιος Παπαδόπουλος !

Ο Ελληνοαμερικανός που φέρει το ίδιο όνομα με τον Έλληνα συνταγματάρχη, ο οποίος πραγματοποίησε το πραξικόπημα το 1967 , σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δημιουργήσουν σταθμό για τον πολεμικό στόλο τους στην Κρήτη και ότι η Κύπρος θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ .

Google+ Linkedin