Το ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε την αγωγή Τραμπ, στην Πενσυλαβάνια

Το ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε την αγωγή Τραμπ, στην Πενσυλαβάνια

Το ομοσπονδιακό εφετείο αρνήθηκε την Παρασκευή την προσπάθεια του επιτελείου του Τραμπ να αναζωογονήσει μια ομοσπονδιακή αγωγή που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πενσυλβάνια, αποφασίζοντας ομόφωνα πως «οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία αξία».

Μια ομάδα τριών δικαστών  του Εφετείου, απέρριψε το αίτημα της εκστρατείας Trump, με επικεφαλής τον Rudy Giuliani, για τροποποίηση της αγωγής της, η οποία είχε προηγουμένως απορριφθεί.

«Η εκστρατεία δεν ισχυρίζεται ποτέ ότι οποιαδήποτε ψήφος ήταν δόλια ή ψήφισε από έναν παράνομο ψηφοφόρο», έγραψε ο δικαστής Στέφανος Μπάμπας,  διορισμένος από τον Τραμπ, στην επιτροπή. «Δεν ισχυρίζεται ποτέ ότι οποιοσδήποτε εναγόμενος αντιμετώπισε την εκστρατεία Trump ή τις ψήφους του χειρότερα από ό, τι αντιμετώπιζε την εκστρατεία Biden ή τις ψήφους του. Το να καλούμε κάτι διάκριση δεν το κάνει. Η δεύτερη τροποποιημένη καταγγελία εξακολουθεί να πάσχει από αυτά τα βασικά ελαττώματα, επιτρέποντας έτσι την τροποποίηση θα ήταν μάταιο. «

«Οι κατηγορίες αδικίας είναι σοβαρές. Όμως, η αθέμιτη εκλογή δεν το κάνει. Οι κατηγορίες απαιτούν συγκεκριμένους ισχυρισμούς και στη συνέχεια απόδειξη. Δεν έχουμε ούτε εδώ», πρόσθεσαν οι δικαστές στη γνώμη τους.
Ο Πρόεδρος και ορισμένοι από τους συμμάχους του αμφισβητούν τη νομιμότητα των εκλογών του 2020, λέγοντας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι ήταν δόλιο και επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν νομικές μάχες για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα σε βασικά κράτη. Πιο πρόσφατα, μια ομάδα Ρεπουμπλικανών της Πενσυλβανίας, μαζί με τον Giuliani, πραγματοποίησαν «ακρόαση» στο Gettysburg την Τετάρτη για τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους για απάτη ψηφοφόρων.
Οι δικαστές απέρριψαν επίσης την πρόταση του Προέδρου να αναιρέσει την πιστοποίηση ψήφων της Πενσυλβανίας. Το κράτος Keystone την Τρίτη πιστοποίησε τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών του, απονέμοντας επισήμως τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden 20 εκλογικές ψήφους.
«Οι ισχυρισμοί της εκστρατείας δεν έχουν καμία αξία. Ο αριθμός των ψηφοφόρων που προκαλεί συγκεκριμένα είναι πολύ μικρότερος από το περιθώριο νίκης των περίπου 81.000 ψήφων. Και ποτέ δεν ισχυρίζεται απάτη ή ότι ψήφισαν ψήφοι από παράνομους ψηφοφόρους. Επιπλέον, πετώντας εκατομμύρια μηνύματα – στα ψηφοδέλτια θα ήταν δραστικά και άνευ προηγουμένου, απαλλάσσοντας μια τεράστια πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και θα ενοχλούσε και όλες τις κούρσες. Αυτή η λύση θα ήταν εξαιρετικά δυσανάλογη με τις διαδικαστικές προκλήσεις που τέθηκαν «, έγραψαν οι δικαστές.
Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της Μπάιντεν Μάικ Γκίν, μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού εφετείου, δήλωσε ότι «οι εκλογές αυτές έχουν τελειώσει και ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε» και υποστήριξε ότι «αξιώσεις χωρίς αξίες» δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα.
«Απελπισμένες και αμήχανα αξιώσεις όπως αυτή θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν και δεν θα αλλάξουν το γεγονός ότι ο Joe Biden θα ορκιστεί ως Πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου 2021″, πρόσθεσε ο Gwin.
Η Τζένα Έλις, δικηγόρος για την εκστρατεία του Τραμπ, δήλωσε στο Twitter μετά την απόφαση ότι «ο ακτιβιστής δικαστικός μηχανισμός στην Πενσυλβάνια συνεχίζει να καλύπτει τους ισχυρισμούς για μαζική απάτη» και δεσμεύτηκε να παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Η εκστρατεία του Προέδρου άσκησε έφεση για μια καταδικαστική απόφαση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο δικαστής Μάθιου Μπραν έριξε την αγωγή που αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να τροποποιηθεί και να αναδιατυπωθεί.
Ο Μπραν το συνέκρινε με το «τέρας του Φρανκενστάιν … τυχαία ραμμένο μαζί», και χτύπησε το αίτημα για αποδέσμευση σχεδόν επτά εκατομμυρίων ψηφοφόρων σε μια καταγγελία γεμάτη με «τεταμένα νομικά επιχειρήματα χωρίς αξία και κερδοσκοπικές κατηγορίες».
Το εφετείο αναφέρθηκε στις πολλαπλές προσπάθειες της εκστρατείας Trump για αλλαγή της αγωγής της και επαίνεσε τον χειρισμό του θέματος από τον Μπραν. Αξιωματούχοι των πολιτειακών και τοπικών εκλογών δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ευρείας απάτης στους ψηφοφόρους, και τόσο ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανίας έχουν απορρίψει αγωγές που επιδιώκουν να αποτρέψουν το κράτος από την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών.
«Επαινούμε το Επαρχιακό Δικαστήριο για τον γρήγορο, δίκαιο και υπομονετικό χειρισμό αυτής της απαιτητικής δικαστικής διαμάχης», έγραψε το πάνελ.

Πηγή CNN

Google+ Linkedin