«Το γαρ πολύ του φασισμού γεννά παραφροσύνη»!

«Το γαρ πολύ του φασισμού γεννά παραφροσύνη»!

Μια ζωή στην ίδια τάξη η δημοτική αρχή Σταματόπουλου μπέρδεψε την πολιτική με την εμπορική αφίσα και χωρίς να το θέλει για ακόμα μια φορά  προδόθηκε…δείχνοντας  ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική έκφραση μιας αντιπολεμικής δράσης σαν …διαφήμιση!

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου , κατέβασαν τις αφίσες  για το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη και απειλούν το ΚΚΕ με πρόστιμα!

Το πρόσχημα βέβαια είναι ότι η πολιτική αφίσα χαλάει τη βιτρίνα της πόλης του Κιάτου , γιαυτό ως «σύγχρονοι σερίφηδες» μας προστατεύουν δημοκρατικά (;) και υπεύθυνα (;)  από την αφισορύπανση !

Το θέμα συζητήθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης , όπου δυστυχώς διαφάνηκε  η άγνοια της ιστορίας της πολιτικής αφίσας , η νηπιακή πολιτική σκέψη συμβούλων της πλειοψηφίας και κυρίως αυτό που υπογράμμισε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” , ότι: «το γαρ πολύ του φασισμού γεννά παραφροσύνη»!

Αυτό το λέμε γιατί πέρα από το γεγονός ότι η πολιτική αφίσα ακολουθεί δίπλα δίπλα την εξέλιξη της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας , ακόμα και κατά το άρθρο 14 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, όσο και κατά το άρθρο1 του Αναγκαστικού Νόμου  1092/1938 οι πολιτικές αφίσες συνιστούν μορφή τύπου. Έχουν την ίδια με τον Τύπο σημασία για την κοινωνία και την Δημοκρατία σε ορισμένες δε περιπτώσεις αυξημένη.

Συμπερασματικά , λοιπόν , και  αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής Σταματόπουλου αποτελεί μια πολιτική πράξη που έρχεται να προστεθεί στην ποινικοποίηση και άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων το προηγούμενο διάστημα (π.χ. αγωγές Φιακά κλπ) και εμπεριέχει την επιλογή μιας  φασιστικού τύπου δημοτικής λειτουργίας που επιφυλάσσουν στους πολίτες του Κιάτου για τα επόμενα πέντε χρόνια…

Σε αυτό το πλαίσιο θέλουν να απαγορεύσουν και την πολιτική αφισοκόλληση  γιατί όταν “οι τοίχοι του Κιάτου μιλούν” μετατρέπονται  σε δημοκρατικό αντηχείο των πολιτών  για κάθε λογής κοινωνικά και πολιτικά διακυβεύματα… και αυτό δεν μπορεί να το διαχειριστεί πολιτικά ο επανεκλεγείς «δήμαρχος των χωριών» του δήμου Σικυωνίων.

Google+ Linkedin