Τουλάχιστον δύο νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων από την κατάρρευση οροφής σε αποθήκη της «Amazon»

Τουλάχιστον δύο νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων από την κατάρρευση οροφής σε αποθήκη της «Amazon»

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της «Amazon» κοντά στο Σεν Λούις, αφού ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς οι διασώστες αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μάικ Φίλμπακ.

Είπε πως περίπου 50 εργαζόμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στην αποθήκη. Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο και άλλοι μπορεί να έχουν φύγει μόνοι τους, είπε ο Φίλμπανκ και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που ενδέχεται να αγνοούνται, επειδή η αποθήκη δεν είχε «έναν καθορισμένο αριθμό μελών προσωπικού».

Πλάνα από drone από το σημείο έδειξαν εργαζόμενους στα συνεργεία διάσωσης να ερευνούν μια τεράστια περιοχή γεμάτη μπάζα ενώ έπεφτε το σκοτάδι.

«Λυπούμαστε πολύ για τα νέα ότι μέλη της οικογένειας της “Amazon” έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας», δήλωσε η εκπρόσωπος Κέλι Νέιτελ, σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της εταιρείας για το τραγικό συμβάν και τους νεκρούς εργάτες.

Τουλάχιστον 70 νεκροί σε διάφορες πόλεις

Πηγή: Associated Press

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπισίαρ, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το θάνατο 70 ανθρώπων, κάνοντας λόγο για τους πιο καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους στην ιστορία της πολιτείας.

Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100 τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κεντάκι, ο οποίος και κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μεταδίδει το CNN.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Google+ Linkedin