Τοποθέτηση του Νίκου Γόντικα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την τουριστική ανάπτυξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εισηγήσεις για το θέμα του κ. Ψυχάρη το Δεκέμβριο του 2019, της κυρίας Καράμπελα το Φλεβάρη του 2020 και η σημερινή της ΕΕ έχουν την ίδια στρατηγική στόχευση.
Να συμβάλουν για να αυξηθεί η πελατεία στα σύνθετα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα και στα πεντάστερα, να κλείσουν δουλειές οι μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου (λάδι, ελιές, κρασιά, εσπεριδοειδή).
Χωρίς να δώσετε απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που σας θέσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ:
Για τη Μυθική Πελοπόννησο
Για απευθείας χρηματοδοτήσεις αεροπορικών εταιρειών
Για συνέδρια των tours operators
Για τα μονοπάτια του Μαινάλου και όχι μόνο
Επαναφέρετε το θέμα, γιατί έχετε κάνει τις συνεννοήσεις με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για να το περάσετε.
Αφαιρείτε τις εκθέσεις στο εξωτερικό για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη και ζητάτε την ψήφο, που δεν σας έδωσε το ΠεΣυ την προηγούμενη φορά.
Προσθέτετε συμμετοχή σε τρείς εκθέσεις, μια στη Βαρκελώνη για τον συνεδριακό τουρισμό, μια το στο Ντίσελντορφ για τα μονοπάτια και μια στη Λυών για την οικολογία, όπου θα ασκηθείτε σε τεχνικές μασάζ, meik ap, νέα συμπληρώματα ευεξίας, αρώματα, φυσικά προϊόντα περιποίησης, προϊόντα για μανικιούρ και πεντικιούρ κα.
Ένα στοιχείο μόνο αρκεί για να καταδείξει πόσο ανάλγητη και ταξική είναι η πολιτική σας σε αυτό τον τομέα.
Διαθέτετε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τουριστική προβολή για να διευκολυνθούν οι καπιταλιστικοί όμιλοι στην κερδοφορία απ’ όλες τις πηγές χρηματοδότησης τους ΚΑΠ, το 20% των ΚΑΠ, το ΠΔΕ, το ΕΣΠΑ κι άλλα προγράμματα.
Με αυτά τα ποσά, αν διατίθονταν πχ στο κοινωνικό τουρισμό θα μπορούσαν στη Πελοπόννησο να κάνουν διακοπές για δέκα μέρες 50 χιλιάδες λαϊκές φτωχές οικογένειες.
Μαζί με το μικρό ξενοδοχείο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα δούλευε και η ταβέρνα, το μπακάλικο, η μικρή οικογενειακή επιχείρηση.
Δεν νοιάζεστε όμως γι’ αυτούς. Στοχεύετε όπως λέτε στον ποιοτικό τουρισμό στους γκόλφερς και στους σκαφάτους που πάνε στα σύνθετα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα και στα 5αστερα και μην πω τι αφήνουν στη περιοχή.
Όμως το Λουτράκι, η Επίδαυρος, το Άστρος, ο Μυστράς, η ορεινή Αρκαδία, τα παράλια της Μεσσηνίας αναπτύχθηκαν από τον εσωτερικό τουρισμό. Από τη δυνατότητα που είχε ο εργάτης, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος να κάνει διακοπές, να πάρει ο συνταξιούχος το εγγόνι και να ξεκουραστεί.
Όμως η καπιταλιστική ανάπτυξη που όλοι σας πασχίζετε να υπηρετείτε, καταργεί αυτά τα δικαιώματα. Γιατί και στο κλάδο του τουρισμού όπως και σε άλλους τομείς προχωρά η συγκέντρωση και η και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.
Αυτή η αντίφαση, να έχουμε τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, να συγκεντρώνεται τεράστιος πλούτος στα χέρια λίγων και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην μπορούν να κάνουν διακοπές, να ξεκουραστούν θα λυθεί να είστε σίγουροι. Ο λαός μας, οι λαοί γενικότερα δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία λέξη.
Αυτός ο πλούτος, αυτή η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής μπορεί και θα γίνει λαϊκή περιουσία και τότε οι λαϊκοί άνθρωποι θα μπορούν να γεύονται τα αυτονόητα.
Η πείρα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, που παρά τα λάθη και τις παρεκκλίσεις ήταν γεγονός τον προηγούμενο αιώνα, είχε λύσει αυτά τα προβλήματα, ικανοποιούσε τέτοιες λαϊκές κοινωνικές ανάγκες.
Αυτή είναι η προοπτική και όχι η επιστροφή στο Μεσαίωνα.

Google+ Linkedin