Της Κυριακής τα όνειρα ζουν ως το μεσημέρι…Με Στουρνάρα διαπραγματευτή,τι τύχη να έχεις!

Την Κυριακή το μεσημέρι προγραμματίστηκε το επόμενο ραντεβού Στουρνάρα- τρόικας, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος συζήτησης για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Η οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων θα γίνει το Σεπτέμβριο, παράλληλα με την κατάρτιση της έκθεσης αξιολόγησης της οικονομίας από την τρόικα.

Στο τραπέζι της “επικοινωνιακής” διαπραγμάτευσης,μπαίνουν τα ισοδύναμα μέτρα ,σε μια απέλπιδα προσπάθεια, να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια καθώς και των μέτρων που θα καλύψουν τις απώλειες εσόδων στον προϋπολογισμό από τη ρύθμιση καταβολής του φόρου εισοδήματος σε 10 μηνιαίες δόσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης θα συζητηθούν τα ισοδύναμα μέτρα της εξισωτικής αποζημίωσης που θα επιστραφεί στους κτηνοτρόφους.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν χαρακτήρισε εξαιρετική τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς επιβεβαίωσε ότι η τρόικα θα παραμείνει λίγες μέρες ακόμη στην Ελλάδα.

Google+ Linkedin