Την κατάθεση τροπολογίας για την αποφυλάκιση συγκατηγορούμενων συγγενών, εξετάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Το ενδεχόμενο να καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή, εξετάζει σοβαρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η τροπολογία θα προβλέπει «τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ’ αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής». Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης «απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».

Ερμηνεύοντας την επίμαχη τροπολογία που εξετάζει να καταθέσει στη Βουλή ο κ. Παρασκευόπουλος, νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Αθηνά Τσάκαλου και την Εύη Τσατήρη.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αθηνά Τσάκαλου είναι η μητέρα των δύο αδελφών, που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία αν και έχει αποφυλακιστεί με όρους, αρνείται να εγκαταλείψει τις φυλακές, διαμαρτυρόμενη για τη μη αποφυλάκιση της Εύης Τσατήρη, συντρόφου του γιου της, Γεράσιμου Τσάκαλου.

Η Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Τσατήρη κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυρόπουλου, η οποία φέρεται ως βασικό μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Google+ Linkedin