Σ. Ζαριανόπουλος: Έρχεται ιδιωτική ασφάλιση με την υπογραφή της ΕΕ

Η οδηγία που ψηφίστηκε χθες από το Ευρωκοινοβούλιο με την ονομασία “Πανευρωπαϊκό Ατομικό Ασφαλιστικό Προϊόν”, στην πραγματικότητα πρόκειται «για ιδιωτική ασφάλιση με την υπογραφή της ΕΕ και όπως η ίδια το λέει “σε αντικατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης”, αυτής της κατάκτησης των εργαζομένων όλου του κόσμου εδώ και μια εκατονταετία, γιατί λέει ότι θα πρέπει να απαλλαγούν από το ένσημο -“το βάρος της ασφάλισης”, όπως το ονομάζουν- οι επιχειρήσεις και το κράτος» τονίζει από τις Βρυξέλλες σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Και σημειώνει: «Αυτό γίνεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και από άλλες κυβερνήσεις. Και το κράτος την όποια επιδότηση, οικονομική βοήθεια έδινε στα ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να επιβιώσουν, γιατί υπήρχε ανεργία, μαύρη εργασία, χαμηλοί μισθοί κλπ, αυτή να μην δίνεται στα ασφαλιστικά Ταμεία, να μην πάρει σύνταξη ο κόσμος ή να τσακιστεί εντελώς η σύνταξη στα 200 ευρώ, στην εθνική όπως λέμε σύνταξη και τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν για επιδότηση των επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο μεγάλος σκοπός».

«Αντικαθιστούν λοιπόν σταδιακά, αλλά πολύ γρήγορα την κοινωνική ασφάλιση με την ιδιωτική ασφάλιση, που σημαίνει: αν έχεις ένα σχετικά υψηλό μισθό -όχι ο άνεργος ή ο χαμηλόμισθος που είναι η μεγάλη πλειοψηφία- θα επενδύεις με κίνδυνο και ρίσκο δικό σου στην ιδιωτική ασφάλιση με την “ούγια” της ΕΕ, τα λεφτά σου θα πηγαίνουν εξολοκλήρου στα χρηματιστήρια για να χρηματοδοτήσουν τζάμπα, χωρίς επιτόκια, χωρίς τόκους, τίποτα, τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι τα “μικρομάγαζα”. Αυτό λέει η οδηγία που ψηφίστηκε, και βεβαίως ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος, δεν σου δίνεται καμιά εγγύηση ότι αυτά τα λεφτά θα τα πάρεις σαν παροχές Υγείας ή παροχές σύνταξης γιατί μπορεί η ασφαλιστική στην οποία απευθύνθηκες να πτωχεύσει, όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές και στην Ελλάδα και αλλού και να χάσεις όλα σου τα λεφτά» προσθέτει.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σημειώνει ακόμα πως το “όραμα” της ΕΕ είναι «να τσακίσει ακόμα περισσότερο σε όλες τις χώρες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο έχει στο μυαλό της τους νέους, οι οποίοι πραγματικά έχουν απογοητευθεί» καθώς «ξέρουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου και με τους άλλους νόμους και προσπαθούν να τους στρέψουν προς την ιδιωτική ασφάλιση, δίνοντας και κάποια ψίχουλα προνομίων, για παράδειγμα, ότι μπορεί να είναι αφορολόγητα αυτά που θα δώσουν».

Και καταλήγοντας τονίζει: «Αυτό που απομένει σαν απάντηση σε αυτή την πολιτική που υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, πλην ΚΚΕ, είναι να ενισχυθεί ο αγώνας εργαζόμενων, συνταξιούχων -προχθές έγιναν κινητοποιήσεις των συνταξιούχων με πολύ σωστό στόχο- και νέων για να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα των ασφαλιστικών Ταμείων στους συνταξιούχους. Τα πλήρωσαν, τα δικαιούνται, και δεν έχει καμία κυβέρνηση δικαίωμα να τα χαρίζει σε εφοπλιστές που δεν πληρώνουν δραχμή φόρους, σε βιομήχανους, μεγαλεμπόρους, κατασκευαστές κλπ. Να επιστρέψουν στο λαό μας, είναι δικά του λεφτά».

Google+ Linkedin